Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μητσοτάκης στον κόσμο του! Στηρίζουμε το ελληνικό νοικοκυριό όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ώρα που η ΕΕ εμπράκτως λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της σοβούσας ενεργειακής κρίσης η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθούν εξ αποστάσεως τη ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας

Δηλώνει δε προσερχόμενος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου κυρίαρχο ρόλο στην ατζέντα έχει η ενεργειακή κρίση «ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη πάρει σημαντικά μέτρα έτσι ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τις αυξήσεις και του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και του φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά».

Με τη μόνη διαφορά ότι τα μέτρα δεν τα έχει δει κανείς στον οικογενειακό του προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σε ένα πιο διαφορετικό επίπεδο.

«Οι παρεμβάσεις μπορούν να δρομολογηθούν σε πρώτη φάση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ενδεικτικά αναφέρω την δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τη δυνατότητα να μπορούμε να αυξήσουμε την αποθήκευση φυσικού αερίου έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες βραχυπρόθεσμες στρεβλώσεις στην αγορά όταν χρειαζόμαστε περισσότερο φυσικό αέριο», συμπλήρωσε.

Και πρόσθεσε: «Θα έχω την ευκαιρία στα πλαίσια της συζήτησης να ενημερώσω τους ομολόγους μου και για τις πολύ σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί υπό προϋποθέσεις να διαμορφωθεί ως μία εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είτε μιλάμε για φυσικό αέριο το οποίο θα μπορεί να μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα και από εκεί προς το ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου, είτε μιλάμε για ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα μπορεί να παράγεται πάλι στη βόρεια Αφρική σε πολύ συμφέρουσες, σε ιδανικές θα έλεγα, συνθήκες και να μεταφέρεται μέσω ενός καλωδίου πάλι από την Αίγυπτο στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ