Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

«Δεν ασχολούμαστε με τις εμπνεύσεις Μιωνή, ασχολείται μαζί του η δικαιοσύνη», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δεν ασχολούμαστε με τον κ. Μιωνή και τις εμπνεύσεις του, δεν έχει τίποτα καινούριο να προσθέσει. Αντιθέτως, ασχολείται μαζί του η δικαιοσύνη» σχολίαζαν στο newscenter ανώτερα στελέχη από την Κουμουνδούρου «απαντώντας» στην επανεμφάνιση και τους νέους ισχυρισμούς του πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ», Σάμπυ Μιωνή.

Τα ίδια στελέχη υπενθύμισαν οτι με τον κ, Μιωνή ασχολείται η δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος έπειτα από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Β. Πλιώτα και μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε τότε, κατά την… πρώτη περίοδο των «ψευδών ισχυρισμών» Μιωνή, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Φώτη Κουβέλη και Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Σάμπυ Μιωνής, ο άνθρωπος που «παγίδευσε» τον Νίκο Παππά στην Κύπρο και στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα «μονταρισμένα» αποσπάσματα της συνομιλίας τους, εμφανίστηκε χτες εκ νέου, εμφανώς πανικόβλητος και κατέθεσε νέα εκδοχή για τη συνάντησή του, το Μάρτιο του 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με διαρροές, ο -σε πλείστες υποθέσεις- ψευδομάρτυρας Μιωνής κατέθεσε υπόμνημα προς την αρεοπαγίτη-ανακρίτρια Κων. Αλεβιζοπούλου, η οποία διερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Δημ. Παπαγγελόπουλου. Στο υπόμνημα παρουσιάζεται νέα, διαφορετική από τις προηγούμενες, εκδοχή για μία συνάντησή του, το Μάρτιο του 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Πρόκειται για την πολλοστή εκδοχή για τα διαμειφθέντα, καθώς ο ίδιος ψευδομάρτυρας είχε καταθέσει διάφορες παραλλαγές τους στην αρμόδια επιτροπή Βουλής το Φεβρουάριο 2020 και στην κα. Αλεβιζοπούλου το Μάιο 2021. Άγνωστο παραμένει αν, όπως συνήθιζε, κατείχε «μαγνητοφωνάκι» εντός του Μαξίμου και ηχογράφησε το διάλογο.

Κατά τις ίδιες διαρροές, ο Σ. Μιωνής υποστηρίζει δευτερευόντως πως ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ιωάννης Φιλιππάκης και ο αρθρογράφος της Αλ. Τάρκας είχαν αναιρέσει τις προ ετών αποκαλύψεις της εφημερίδας για την εταιρία Stabri στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους (BVI) και τις συνδεόμενες καταθέσεις του συνεταίρου του Στ. Παπασταύρου. Είναι άγνωστο τι επικαλείται σχετικώς ο Σ. Μιωνής.

Γέλιο προκαλούν οι διάλογοι

Μόνο γέλωτα προκαλούν οι νέοι ισχυρισμοί του κ. Μιωνή ο οποίος μόλις χθές, και λίγο πριν κλείσει η έρευνα, θυμήθηκε «κάτι σημειώσεις» που είχε κρατήσει από τη συνάντηση του 2016 και από τις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, προκύπτει εκβιασμός.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον οτι τον κ. Μιωνή που θυμήθηκε έπειτα από πέντε χρόνια ότι «εκβιάστηκε», φιλοξένησε ακόμα και η κρατική τηλεόραση για να μεταδώσει την απέλπιδα προσπάθεια του να διασωθεί.

Ιδού οι συνομιλίες:

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα.»

Σάμπυ Μιωνής: «Κοιτάξτε να δείτε, να το ξεκαθαρίσουμε…»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και άλλο ένα έχει βάλει. Πώς θα εγγυηθούμε ότι δεν…»

Νίκος Παππάς: «Η εγγύηση είναι εντάξει, εμείς θα εγγυηθούμε.»

Σάμπυ Μιωνής: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα.»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Εγώ λέω τι είπε» [σσ: εννοεί ο Ιωανν. Φιλιππάκης]

Σάμπυ Μιωνής: «Και θα σας πω εγώ τι λέω εγώ. Δεν είναι έτσι.»

Που οφείλεται ο νέος πανικός Μιωνή:

– Στην αποκάλυψη ότι στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, ότι ο Σ. Μιωνής προσπαθούσε, με επτά χρόνια καθυστέρηση, να καλύψει τα ίχνη του ιδίου και του Στ. Παπασταύρου, πλαστογραφώντας έγγραφα της εταιρίας Stabri. Τα έγγραφα δικαστικής συνδρομής από τα BVI προς την Ελλάδα αποδεικνύουν ότι, το 2012 και 2013, ο κ.Μιωνής υπέβαλε διάφορα ερωτήματα στην εταιρία των BVI που διαχειριζόταν τη Stabri. Μεταξύ άλλων, αν θα γίνει δεκτό ένα έγγραφο καταπιστεύματος στον κ. Παπασταύρου (που υποτίθεται ότι υπήρχε στο φάκελο της Stabri από το 2006) και αν ήταν δυνατόν να εκδοθεί για πρώτη φορά μια εταιρική σφραγίδα (που, πάλι, υποτίθεται ότι υπήρχε και χρησιμοποιείτο από το 2006).

Ο κ. Φιλιππάκης, με αναφορά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα, ζήτησε να εξεταστούν τα νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την πλαστογραφία των Σ. Μιωνή και Στ. Παπασταύρου, κάνοντας κουρελόχαρτο το απαλλακτικό βούλευμα που προ μηνών εξασφάλισαν.

Σε έγγραφο της ανάκρισης αναγνωρίζεται για πρώτη φορά ότι ο Σ. Μιωνής, τουλάχιστον για τρεις οικονομικές χρήσεις (2001, 2002, 2003), ήταν φορολογικός κάτοικος Ελλάδος, ενώ διαρρήγνυε τα ιμάτια του για το αντίθετο και ότι τάχα συκοφαντήθηκε.

Σημειώνεται ότι οι Σ. Μιωνής και Στ. Παπασταύρου είχαν εταιρίες «κοινών οικονομικών συμφερόντων», διαψεύδοντας τους αντίθετους ισχυρισμούς των ιδίων και του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά που τους κάλυπτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σαμπυ Μιωνής, την τρέχουσα περίοδο, εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για ορισμένες δραστηριότητές του στο εξωτερικό. Αναμένει το πόρισμα για μια σημαντική υπόθεση στις ΗΠΑ, καθώς και την εκκαθάριση μίας εταιρίας στη Βρετανία στην οποία ως πρόσφατα συμμετείχε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωταγωνιστής της «λίστας Λαγκάρντ», Σαμπυ Μιωνής, ήλεγχε ή διαχειριζόταν περίπου το 55% των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιέχονταν σε αυτήν ως καταθέσεις 2.064 Ελλήνων (ιδιωτών και εταιριών) στην HSBC Γενεύης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ