Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Χωρίς τέλος ο κατήφορος της Μενδώνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το άσπρο μαύρο επιχειρεί να κάνει το υπουργείο Πολιτισμού και η Λίνα Μενδώνη, «διαψεύδοντας» τις εικόνες και τα βίντεο που παρουσίασε πρώτο το newscenter και τα οποία δείχνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην Ακρόπολη κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Η υπουργός Πολιτισμού επικαλείται αναφορές, υφισταμένων της υπηρεσιών, όπως η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, όσο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης των Αθηνών για να δικαιολογήσει την μεγάλη της απρέπεια και το ψεύδος ότι για «πρώτη φορά δεν πλημμύρισε η Ακρόπολη».

Φτανει σε σημείο δε να εμφανίσει την πραγματικότητα της εικόνας και των βίντεο ως fake news του ΣΥΡΙΖΑ.

akropolh 1

Είναι σαφές πλέον ότι ο κατήφορος της κυρίας Μενδώνη δεν έχει τέλος. Θα τις υπενθυμίσουμε απλώς ότι θεωρούσε fake news και την υπόθεση Λιγνάδη.

Το newscenter παρουσίασε δημοσιογραφικά τα γεγονότα στο παρακάτω σύνδεσμο

Ντοκουμέντο! Η Ακρόπολη πλημμύρισε – Ιδού το βίντεο που διαψεύδει τη Μενδώνη

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

«Σε απάντηση των fakes news της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη που προκάλεσε η καταιγίδα “Μπάλος”, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι:

“Σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως Βασιλικής Ελευθερίου, και όλων των αρμόδιων Προϊσταμένων των τεχνικών γραφείων και εργαστηρίων της ίδια Υπηρεσίας, δεν σημειώθηκε κανένα πλημμυρικό φαινόμενο στους εργαστηριακούς χώρους της Ακρόπολης.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης των Αθηνών Έλενας Κουντούρη, δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αντίθετα, προκύπτει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και ο αγωγός απορροής λειτούργησαν κανονικά.

Παρά την εξαιρετικά έντονη βροχόπτωση, συγκέντρωση υδάτων σημειώθηκε μόνο σε αβαθείς κοιλότητες του εδάφους. Όλα αυτά συνέβησαν παρά τη σφοδρότητα του φαινομένου “Μπάλος” σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε κατά τα προηγούμενα χρόνια όταν η Ακρόπολη πλημμύριζε ακόμη και με πολύ μικρότερης έκτασης καιρικά φαινόμενα, όπως τεκμαίρεται από το αντίστοιχο video και τις φωτογραφίες των περιόδων 2013-2019″».

Αναφορά της Σίας Αναγνωστοπούλου κατά τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου του ΥΠΠΟ

«Κυρία Υπουργέ, μερικές φορές γίνεστε άκρως προκλητική, που δεν χρειάζεται, ειδικά για μία Υπουργό Πολιτισμού. Βγήκατε χθες και θριαμβολογούσατε ότι στην Ακρόπολη δεν έγινε τίποτα και πρώτη φορά δεν πλημμύρισε και λοιπά. Δεν χρησιμοποιήσαμε την Ακρόπολη όπως κάνατε εσείς, γιατί ο κόσμος δεινοπάθησε με αυτήν την κακοκαιρία που είχαμε», δήλωσε σήμερα από την πλευρά της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου κατά τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου του ΥΠΠΟ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στο βίντεο που δημοσίευσε το newscenter δήλωσε ότι και οικίσκοι εργοταξίων «πλημμύρισαν και εργαλεία καταστράφηκαν. Σας το δείχνω εδώ σε βίντεο. Μη βγαίνετε συνέχεια με “fake news”, διαφορετικά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε πια»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ