Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Τ. Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση μπορούσε να στηρίξει τα νοικοκυριά, αλλά έκανε άλλες επιλογές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να κάνει φορολογικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των νοικοκυριών, αλλά έκανε άλλες επιλογές, τόνισε σε συνέντευξή του στο Action 24 ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε χαριστικές φορολογικές παρεμβάσεις κατά το παρελθόν, που απέδειξαν πως «είχε τη δυνατότητα και έκανε λάθος μείωση της φορολογίας. Την καλούμε λοιπόν τώρα να κάνει μια γενναία παρέμβαση», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι ακόμα και ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε δημόσια στη Βουλή ότι το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, που είναι ένα εργαλείο για να στηριχθεί η αγορά εν μέσω ενεργειακής κρίσης. 

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία, έχει την οικονομική δυνατότητα λόγω της οικονομικής κατάστασης που παρέλαβε από εμάς. Εμείς παραλάβαμε άδεια ταμεία, κατορθώσαμε και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος και αφήσαμε 37 δισεκατομμύρια. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία τώρα, πρέπει να κάνει σωστή κατανομή των οικονομικών βαρών. Δεν έχει καμία δικαιολογία να μη μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο και στο καύσιμο κίνησης», κατέληξε ο κύριος Αλεξιάδης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ