Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση ALCO: Άνοδο για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοδο της τάξης του 1% σημειώνουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ από την προηγούμενη δημοσκόπηση, σύμφωνα με έρευνα της ALCO που παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της σε διψήφια διαφορά καθώς σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου καταγράφει ποσοστό 35% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24.9%.  Τρίτο παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4%. Στη βουλή φαίνεται να μπαίνει και το ΜέΡΑ25 που καταγράφει ποσοστό της τάξης του 4,1%.

dimoskopisi2 1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός καθώς 37% απαντά ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ενώ 24% λέει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 43% των ερωτηθέντων απαντά ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ό,τι το 45% θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία, ενώ 43% το θεωρεί πιθανό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ