Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Μύλος στο ΚΙΝΑΛ: Ο Λοβέρδος προκαλεί τον Παπανδρέου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οχι μόνο δεν εκτίμησε την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά, ανοίγοντας μέτωπο εναντίον του, τον κάλεσε να υπακούει στις αποφάσεις τού κόμματος και αν θέλει να ανακατευτεί στις εσωκομματικές εκλογές να κατέβει υποψήφιος απέναντί του.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, από το Καρπενήσι όπου περιοδεύει, ανεβάζει το θερμόμετρο στο Κϊνημα Αλλαγής όπου έξι υποψήφιοι για την αρχηγία προσπαθούν να συγκεντρώσουν ψηφοφόρους.

«Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ.Παπανδρέου, όπως ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Σημίτης πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών», δήλωσε από το Καρπενήσι ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας: «Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει».

«Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ.Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω. Θα είμαι υποψήφιος, είμαι ήδη υποψήφιος και όρισα σήμερα εκπρόσωπο μου στα ΜΜΕ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου τον Σπύρο Καρανικόλα», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνομιλεί με έναν – έναν τους υποψήφιους σε μια πρωτοβουλία του για ενότητα, όπως ο ίδιος εξηγεί. Μόνο που αυτή η πρωτοβουλία φαίνεται να φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Επίσης δεν έχουν σταματήσει οι συζητήσεις εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ ότι ο κ. Παπανδρέου σκεφτόταν να κατέβει υποψήφιος, ειδικά αν έπειθε κάποιους υποψήφιους να παραιτηθούν. Δεν φαίνεται να έχει πείσει κανέναν. Αν θα σηκώσει το γάντι που έριξε ο κ. Λοβέρδος και μπει κι αυτός στην κούρσα για την αρχηγία θα φανεί αύριο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ