Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΚΙΝΑΛ: Πού το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής στο δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές. Πρόκειται για μια παρέμβαση που δεν έχει μείνει ασχολίαστη από πολιτικούς αναλυτές αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμη πού το πάει ο πρώην πρωθυπουργός. Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να βρεθεί, μετά το τέλος των επαφών του και ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Χάρη Καστανίδη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Από τις 11 σήμερα το πρωί στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντιέται διαδοχικά με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη.

Δεν έχει ακόμη καθοριστεί συνάντηση ή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και οι δύο είναι σε περιοδείες εκτός Αθηνών. Πιθανόν να γίνουν το απόγευμα είτε τηλεφωνικά είτε με τηλεδιάσκεψη.

Τα σενάρια

Πάντως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι θεωρούν ότι η ηγετική του παρέμβαση έχει ως στόχο να βολιδοσκοπήσει τους υποψήφιους για το κατά πόσο θα αποσύρονταν από την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση για χάρη κάποιου άλλου υποψήφιου και της ενότητας.

1. Δεν αποκλείεται από τις απαντήσεις που θα λάβει να κριθεί το ενδεχόμενο να βρεθεί ο ίδιος σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε αυτήν την περίπτωση, εκτιμούν κάποιοι αναλυτές ο Γιώργος Παπανδρέου θα οδηγούσε το ΚΙΝΑΛ προς Συνέδριο και μετά σε εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

2. Η ηχηρή παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, λέει ένα δεύτερο σενάριο, έχει στόχο να προχωρήσει σε ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ενώ ταυτόχρονα θα αποσυρθούν κάποιοι από τους έξι υποψηφίους. Αυτό θα έδινε μια ισχυρή δυναμική στην υποψηφιότητά του και κάποιες εγγυήσεις ότι υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα του ΚΙΝΑΛ που θα τον στηρίξει.

3. Το τρίτο σενάριο είναι να περιοριστεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε αυτό που έχει ήδη ανακοινώσει, δηλαδή να είναι μια πρωτοβουλίας για την ενότητα του κόμματος σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ