Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Υπερκομματικά βέλη στον Γιώργο Πατούλη για την πλημμύρα στους δρόμους της Αθήνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με απανωτά Δελτία Τύπου προσπαθεί να αμυνθεί ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στην επίθεση που δέχεται τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από στελέχη της κυβέρνησης.

Το τελευταίο μάλιστα έχει τίτλο «η αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης». Προφανώς έχει ξεχάσει τι έλεγε ο ίδιος και το κόμμα που τον στήριξε σε ακραία καιρικά φαινόμενα του παρελθόντος.

«Τις τελευταίες ώρες στα ΜΜΕ, με αφορμή τις παρενέργειες που προκαλούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που χτύπησαν την Αττική και την υπόλοιπη χώρα, εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής», γράφει το δελτίο Τύπου.

Το πρόβλημα, όμως για τον κ. Πατούλη είναι, όπως επισήμαναν και δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα βέλη εναντίον του είναι πλέον υπερκομματικά. Ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι σε πολλές περιοχές της Αττικής δεν είχαν καθαριστεί φρεάτια «και είχαμε τα αποτελέσματα που είδαμε». Ο υφυπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε απογοητευτική την εικόνα στην Αττική σε ορισμένα σημεία και εστίασε στις εικόνες με τις πλημμύρες στο Φάληρο. «Τα φράγματα που είχαν φτιάξει οι ανάδοχοι έσπασαν και προκάλεσαν τα προβλήματα και αυτά και είναι κάτι που πρέπει να το δουν η Περιφέρεια και ο ανάδοχος», τόνισε.

Στον χορό μπήκε και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας χθες στον Alpha 98,9 για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» λέγοντας: «Να τοποθετηθεί η Περιφέρεια σε αυτά που της αναλογούν. Η Αυτοδιοίκηση έχει τις ευθύνες της».

Η παράταξη “Δύναμη Ζωής”, επκεφαλής της οποίας είναι η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, τονίζει ότι «η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενεργή εργολαβία για τον καθαρισμό των φρεατίων των κεντρικών δρόμων του Λεκανοπέδιου» και μάλιστα η κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού είναι στην Ημερήσια Διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Εξηγεί ότι «η ολοκλήρωση των διαδικασιών σύμφωνα με τον νόμο και η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει σε περίπου τρεις μήνες!»

Για τον ανεπαρκή καθαρισμό στα ρέματα του Λεκανοπέδιου, σημειώνει ότι φέτος διατέθηκαν μόλις 200.000 ευρώ, ενώ «επί Ρένας Δούρου οι πιστώσεις ήταν 3.000.000 ευρώ και μετά τις εκπτώσεις που δόθηκαν (τάξεως 50%) οι συμβάσεις ήταν 1.500.000 ευρώ και χρονικά κάλυπταν μέρος του 2019 και το 2020.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ