Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο υπουργός Άμυνας για την αγωγή των απόστρατων κατά του Νίκου Μπογιόπουλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με πρωτοβουλία του Θοδωρή Δρίτσα, Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας και τις συνυπογραφές 56 ακόμα βουλευτών και βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο με θέμα: «Σχετικά με την αγωγή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ) εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, για την κριτική του αναφορικά με τις εκδηλώσεις μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι, τον περασμένο Αύγουστο».

Οι βουλευτές αναφέρονται στην απαράδεκτη αγωγή που κατέθεσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου και η οποία εκδικάζεται την ερχόμενη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, επειδή σε ραδιοφωνική του εκπομπή ο δημοσιογράφος, έκανε σφοδρή κριτική για τις γιορτές μίσους που διοργανώνουν κάθε χρόνο στο Γράμμο και το Βίτσι, στις οποίες οι ηττηθέντες μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού αποκαλέστηκαν «κομμουνιστοσυμμορίτες»!

Αναφέρονται επίσης στο περιστατικό που έγινε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή και που πήρε ευρύτατη δημοσιότητα καθώς η οργισμένη δημοκρατική αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια στα λεγόμενα του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου για τους κομμουνιστές, καθώς και για τη συμμετοχή του σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι, προκάλεσε τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και ζητάνε από τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, στον οποίο υπάγεται η ΕΑΑΣ ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται απευθείας από τον ίδιο, να πάρει ξεκάθαρη θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα με τις γιορτές μίσους που διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια στο Γράμμο και στο Βίτσι, καθώς και για την αγωγή της Ένωσης εναντίον του Ν. Μπογιόπουλου, πριν την εκδίκασή της. Τέλος, μεταξύ άλλων, τον ρωτούν και για το εάν πρόκειται να ελέγξει χωρίς σκοπιμότητες τις επιλογές του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που διχάζουν τον ελληνικό λαό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ