Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΚΙΝΑΛ: Στο κάδρο των εξελίξεων και ο Γιώργος Παπανδρέου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σημαντική είναι η σημερινή μέρα για τις εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ καθώς θα οριστικοποιηθεί κατά πόσο θα υποβληθεί κι άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποσυρθεί για λόγους υγείας. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο μένουν «ανέστιοι» όσοι βρίσκονται στο περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται εκφραστής της κεντροδεξιάς τάσης στο ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης εκφράζει τις κεντρώες τάσεις και ο Χάρης Καστανίδης την αριστερή πτέρυγα. Θεωρείται δηλαδή ότι μένει χωρίς έκφραση η λεγόμενη κεντροαριστερή τάση, που εκφράζεται από την Φώφη Γεννηματά.

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ εκτιμούν ότι «ο χώρος που έχει ως σημείο αναφοράς την Φώφη Γεννηματά» πρέπει να εκφραστεί στις κάλπες, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια σχετική πρωτοβουλία εκφράζονται φόβοι ότι κάποιοι θα προτιμήσουν να ιδιωτεύσουν, παρά να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εξελίξεις.

Τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Η Φώφη Γεννηματά δείχνει ότι δεν θέλει να πάρει θέση, μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία. Η συνάντηση που είχε στο νοσοκομείο με τον Γιώργο Παπανδρέου πυροδότησε συζητήσεις για πιθανή υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, αλλά ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η δεκάλεπτη συνομιλία του με τη Φώφη Γεννηματά περιορίστηκε στο θέμα της υγείας της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της Φώφης Γεννηματά και προσφέρθηκε να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο και δεν έκανε καμία συζήτηση για πολιτικά θέματα.

Υποψηφιότητα- έκπληξη της τελευταίας στιγμής;

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου επιμείνει στην αποστασιοποίηση από την κούρσα ηγεσίας τα πρόσωπα στα οποία στρέφεται το ενδιαφέρον είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, ο γραμματέας τη ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γραμματέας της ΚΠΕ, Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ανεξάρτητα πάντως από το κατά πόσο θα υποβληθεί και τέταρτη υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αρκετά στελέχη φροντίζουν από τώρα να κάνουν τις προσωπικές επαφές τους για να πάρουν προνομιακή θέση προσβλέποντας στην επόμενη μέρα.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εξελίξεων, οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει λόγος να αναβληθούν οι εκλογές. Δηλαδή οι κάλπες θα στηθούν στις 5 Δεκεμβρίου.

Αν όμως υπάρξει νέα υποψηφιότητα μέχρι αύριο, τότε είναι πιθανό να δοθεί κάποιος χρόνος σε όποιον αποφασίσει να μπει στην κούρσα για να οργανώσει την προεκλογική του στρατηγική, οπότε ίσως καθυστερήσουν για λίγες μέρες οι εκλογές.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ