Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Φώφη Γεννηματά: Αποφασισμένη να κερδίσει κι αυτή τη μάχη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευδιάθετη και αποφασισμένη να κερδίσει κι αυτή τη μεγάλη μάχη νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο μετά και την κρίση ειλεού, ασθένεια του λεπτού εντέρου, που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς. Οι γιατροί διαπίστωσαν από τις εξετάσεις ότι οι πόνοι που την οδήγησαν στο νοσοκομείο προκλήθηκαν από υποτροπή της βασικής νόσου, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν. Οι εξετάσεις συνεχίζονται για να κρίνουν οι θεράποντες γιατροί την τακτική που θα ακολουθήσουν.

Η Φώφη Γεννηματά είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία πριν από λίγες μέρες, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, και την απέδωσε στην κόπωση, επιλέγοντας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.

Εντούτοις μία νέα κρίση την υποχρέωσε να κάνει εισαγωγή στον Ευαγγελισμό, απ΄όπου η ίδια ανακοίνωσε: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής».

Το δύσκολο ιατρικό ιστορικό

Η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπισε από νεαρή ηλικία τον καρκίνο, όπως και οι γονείς της και κατάφερε να τον αντιμετωπίσει ακολουθώντας κατά γράμμα τις υποδείξεις των γιατρών και τις θεραπευτικές αγωγές που επέλεξαν. «Έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες», λέει η Φώφη Γεννηματά.

«Η μητέρα μου αρρώστησε πρώτη, ήταν 44 ετών. Έζησε δέκα χρόνια πολεμώντας τον καρκίνο, δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου να κάνει θεραπείες, ήμασταν συνέχεια στα νοσοκομεία κι ενώ αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα με τη μητέρα μου, δυστυχώς στην πορεία αρρώστησε και ο πατέρας μου», είπε η κυρία Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της πέρυσι, αναφέρθηκε στον καρκίνο, τονίζοντας ότι η νόσος αυτή πριν αρκετά χρόνια της στέρησε τους δύο γονείς της. Η Φώφη Γεννηματά δεν έκρυψε ποτέ το πρόβλημα, αντίθετα έδινε θάρρος στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και τής εξέφρασε ευχές για ταχεία ανάρρωση. H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε επικοινωνία που είχε με την κυρία Γεννηματά ευχήθηκε να πάνε όλα καλά με την υγεία της. Τόνισε, επίσης, ότι η κυρία Γεννηματά είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ