Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε μετωπική σύγκρουση για την Εξεταστική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καλοδεχούμενη η κίνηση πανικού της ΝΔ για διεύρυνση της εξεταστικής από το 2015. Ας ψηφίσει την πρότασή μας και ας ερευνήσουμε από όπου θέλει», γράφει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας σε στελέχη της ΝΔ που θέλουν να ξεκινήσει η έρευνα για τα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων από την εποχή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Ενδεικτική των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ότι «οι συντάκτες της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή περιγράφουν πολύ γλαφυρά κάτι που δεν έχει συμβεί, επειδή όσο κυβερνούσαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο άλωσης του Τύπου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν. Ένα σχέδιο με βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά δημοσκοπήσεις που όχι μόνο χαμήλωναν τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή».

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συναινούν για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η κυβέρνηση θα βρεθεί απέναντι σε ένα μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση και αυτό εξηγεί γιατί θέλει να «ξεχειλώσει» την έρευνα της προτεινόμενης Εξεταστικής.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Η πρόταση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις λίστες Πέτσα για τη χειραγώγηση ΜΜΕ μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό τους, καθώς και τη διασύνδεση κρατικού χρήματος και «περίεργων» δημοσκοπήσεων όπως της Opinion Poll, βρήκε τη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Για πρώτη φορά θα γίνει πράξη το άρθρο 68, παράγραφος 2, του αναθεωρημένου Συντάγματος που δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση με 60 βουλευτές να ζητήσει και με 120 να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα ερευνήσει πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης.

Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία.

Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019;

Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;

Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε:

Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση.

Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ