Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

«Ναι» ΚΙΝΑΛ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική για λίστες Πέτσα και Opinion Poll

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τάσσεται το ΚΙΝΑΛ. Η πρόταση αφορά τις λίστες Πέτσα και την υπόθεση της Opinion Poll.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα και τις καταγγελίες για την OpinionPoll. Εχουν υπάρξει ανάλογες καταγγελίες και από το ΚΙΝΑΛ και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνησης Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης.

Συγκεκριμένα αν συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή θα κληθεί να εξετάσει, σύμφωνα με την πρόταση της αντιπολίτευσης, τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η κίνηση του ΚΙΝΑΛ καθιστά ευκολότερη την εξεύρεση των 120 ψήφων που απαιτούνται από το αναθεωρημένο Σύνταγμα για την συγκρότησή της Επιτροπής.

Ενώ αναμένεται να πάρουν θέση και τα υπόλοιπα κόμματα για να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι, δηλαδή το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ25 και η Ελληνική Λύση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται ήδη απέναντι σε ένα μέτωπο που δύσκολα θα αντιμετωπίσει.

«Τα τελευταία χρόνια για λόγους διαφάνειας το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαραταξη και το Κίνημα Αλλαγής ψηφισε και ψηφίζει ολες τις εξεταστικές επιτροπές. Ετσι προτιθεμεθα να κάνουμε και τώρα για λόγους αρχής. Βεβαίως το θέμα θα συζητηθεί και στην ΚΟ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ