Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΜέΡΑ25: Αδιαφορία και ολιγωρία του επιτελικού κράτους στη Βόρεια Εύβοια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική στη Βόρεια Εύβοια όπου «παρ’ όλο που οι κάτοικοι έκαναν επανειλημμένες καταγγελίες για ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, η κυβέρνηση, ως συνήθως, προσπαθεί να παρουσιάσει μια διαφορετική -της πραγματικότητας- εικόνα», εξαπολύει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «δεν πρόφτασαν να συνέλθουν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας και δέχτηκαν δεύτερο έντονο πλήγμα με τις αναμενόμενες πλημμύρες του φθινοπώρου. Ένα απόλυτα προβλέψιμο και υπό φυσιολογικές συνθήκες διαχειρίσιμο φυσικό φαινόμενο, γιγαντώθηκε σε συνέπειες από την αδιαφορία και την ολιγωρία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη που μαζί με τα ιδιωτικά τσιράκια του – βλ. ανάδοχοι δασών Α.Ε.- πνίγηκαν στις λάσπες στη Βόρεια Εύβοια». Επίσης αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ κ. Λέκκας, ο οποίος, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «άφησε σαφείς αιχμές ενάντια στην Κυβέρνηση -σε τηλεοπτική του συνέντευξη- και κατήγγειλε πως δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθούν οι πλημμύρες. Όλον τον προηγούμενο καιρό μετά τις πυρκαγιές, η Μητσοτάκης Α.Ε. προτίμησε να μοιράσει τα καμένα σε ιδιώτες «αναδόχους», παρά στο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία τους».

Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί επίσης τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα που δήλωνε «πως οι πλημμύρες δε συνδέονται με τις πυρκαγιές, καθώς οι ζημιές βρίσκονται κοντά στη θάλασσα και όχι στα καμένα δάση». Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, προστίθεται στην ανακοίνωση, «το θράσος του συγκεκριμένου υπουργού να βγαίνει και να αμφισβητεί τη λογική ανενόχλητος στα πληρωμένα από τον ίδιο ΜΜΕ. Τα νερά όμως, ανεπίδεκτα χρηματισμού, επιμένουν σε πείσμα του κ. Πέτσα να κατεβαίνουν προς τη θάλασσα αντί να σκαρφαλώνουν στα βουνά».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ