Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους κατοίκους στην Εύβοια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για εμπαιγμό των κατοίκων της Εύβοιας κατηγορεί το ΚΚΕ την κυβέρνηση και ζητά να γίνουν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Βόρεια Εύβοια, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα σφοδρή, επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους του λαού της περιοχής. Με τις πρώτες βροχοπτώσεις κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές! Πλημμύρισαν σπίτια και άλλες υποδομές, εγκλωβίστηκαν κάτοικοι, καταστράφηκε το δίκτυο ύδρευσης, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, έκλεισαν δρόμοι, καταστράφηκε εξοπλισμός μαγαζιών. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι οι κίνδυνοι για τη ζωή και την περιουσία του λαού είναι τεράστιοι., αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες γιατί, δυο ολόκληρους μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τα αντιδιαβρωτικά έργα όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά ελάχιστα έχουν ξεκινήσει. Δυο μήνες μετά δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, ούτε οι αντιπλημμυρικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί. Δυο μήνες μετά συνεχίζουν τον εμπαιγμό του λαού, με πανηγυρισμούς για ανθρωποκεντρικά σχέδια «ανασυγκρότησης» και «χρόνους ρεκόρ» στην εκπόνηση μελετών για αντιδιαβρωτικά. Από κοντά περιφέρεια και δήμαρχοι, που μόλις πριν 2 μέρες βρέθηκαν στην περιοχή και καθησύχαζαν τον κόσμο ότι «έχουν εξασφαλίσει ένα πρώτο βασικό επίπεδο προστασίας».»

Το ΚΚΕ ζητά να εξασφαλιστεί η διαμονή των πληγέντων από τις πλημμύρες, να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο 100% και να αποκατασταθούν οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ