Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Χρ. Σπίρτζης: Οι καταστροφές στην Εύβοια δείχνουν την επιτελική αφασία της κυβέρνησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για «ανικανότητα» υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Η βόρεια Εύβοια απροστάτευτη, όπως και κάθε πυρόπληκτη περιοχή της χώρας, βλέπει τις πληγές της να βαθαίνουν, από την επιτελική αφασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι «χρειάστηκε μία νύχτα ήπιων βροχοπτώσεων για να γίνει πράξη αυτό για το οποίο οι ειδικοί προειδοποιούσαν μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Δρόμοι καταστράφηκαν, σπίτια πλημμύρισαν, περιουσίες χάθηκαν. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και δηλώνουν απελπισμένοι, εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι».

Χαρακτηρίζει δε «ακραία επίδειξη προπαγανδιστικού θράσους» την δήλωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ότι δεν θα πρέπει να συνδέονται οι πλημμύρες με τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

«Η Βόρεια Εύβοια είναι το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας και της αφασίας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και είναι, δυστυχώς, βέβαιο ότι παρόμοιες καταστροφές θα σημειωθούν ξανά τόσο στην Εύβοια όσο και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι», αναφέρει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ