Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Δ. Κουτσούμπας: H διαγραφή Μπογδάνου δεν αθωώνει τα κυβερνητικά στελέχη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη παραχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στο «Βήμα της Κυριακής». Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε μεταξύ άλλων για τις φασιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα, για την ελληνογαλλική συμμαχία και τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα

Οι πρόσφατες επιθέσεις φασιστικών ακροδεξιών ομάδων είπε ότι επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ, που ένα χρόνο πριν, «παρά το ότι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής οδηγούνταν στη φυλακή», είχε τονίσει πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Σημείωσε ότι «είναι αντιδραστικές ομάδες, φορείς του αντικοµµουνισµού, του ρατσισµού, οι οποίες διασυνδέονται με διάφορα κέντρα και μηχανισμούς κι ανάλογα με τις κάθε φορά ανάγκες τους, τις βγάζουν ή τις ξαναβάζουν μέσα στο συρτάρι. Γι’ αυτό και ο μόνος που μπορεί να τις απομονώσει και να τις βάλει οριστικά στο συρτάρι είναι ο λαός με τη δράση του».

Τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι οι φασιστικές εγκληματικές ομάδες επιτέθηκαν σε εκλεγμένους στους φορείς του κινήματος, αλλά και σε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που πρωτοστατούν στην οργάνωση των αγώνων. Ούτε είναι τυχαίο ότι αυτές οι επιθέσεις οργανώθηκαν λίγες μέρες μετά τη μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ της ΚΝΕ και στη Θεσσαλονίκη, όπου χιλιάδες νέα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ».

«Η διαγραφή Μπογδάνου, μετά από το εμετικό του παραλήρημα, ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση. Αυτό, όμως, καθόλου δεν αθωώνει κυβερνητικά στελέχη και λοιπούς παρατρεχάμενους, που, με σημαία τη χρεοκοπημένη “θεωρία των δύο άκρων”, εξισώνουν το θύμα με τον θύτη» είπε και πρόσθεσε ότι «το ανιστόρητο κατασκεύασμα της θεωρίας των “δύο άκρων” και ο αντικομμουνισμός, αποτελούν επίσημη πολιτική της ΕΕ, είναι το θερμοκήπιο που βγάζει Μπογδάνους, δίνει άλλοθι στις ναζιστικές οργανώσεις».

Σχετικά με την ελληνο-γαλλική συμφωνία, επισήμανε ότι αυτή, όπως προκύπτει από το κείμενό της, «κάθε άλλο παρά αμυντική είναι. Δεσμεύει ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και υποδομές για επιθετικές αποστολές εκτός συνόρων από τον Περσικό μέχρι την υποσαχάρια Αφρική, περιοχές που μπορεί να ενδιαφέρουν τις γαλλικές πολυεθνικές ή και ελληνικούς ομίλους, το σίγουρο είναι όμως, ότι δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα του λαού και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

«Όσο για την περίφημη και δήθεν ιστορική ρήτρα συνδρομής, απλά θυμίζουμε ότι τέτοιες ρήτρες υπάρχουν και στην ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ και στο Ευρωσύνταγμα. Πότε ενεργοποιήθηκαν εναντίον τουρκικών απειλών, προκλήσεων και παραβιάσεων σε βάρος της Ελλάδας ή της Κύπρου; Απλά ποτέ!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ