Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για «ξεκάθαρη έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης ώστε να αντιμετωπίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα -που αναμένονταν εδώ και καιρό- στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας», μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ρ/σ «Alpha 9.89», τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι πλημμύρες ήταν κάτι που δεν περιμέναμε».

«Δυστυχώς η καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται» είπε και πρόσθεσε πως «πέρσι τον Αύγουστο θρηνήσαμε 8 απώλειες από πλημμύρες στην κεντρική και νότια Εύβοια, ενώ στην περιοχή που επλήγη τότε, υπάρχουν κρίσιμες υποδομές που ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί». Σημείωσε, επίσης, ότι «είναι χαρακτηριστικό αυτό που κατήγγειλε ο δήμαρχος Μαντουδίου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha νωρίτερα, ότι μόλις το 10% των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων έχει προχωρήσει», για να σχολιάσει ότι

«Αυτή η κυβέρνηση όταν θέλει, μπορεί να είναι και γρήγορη και ευέλικτη, ειδικά όταν μιλάμε για ύποπτες απευθείας αναθέσεις» τόνισε με νόημα.

Επέσεισε, ακόμα, τον κίνδυνο «ερημοποίησης» της περιοχής και δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την καταστροφή από την πυρκαγιά, δεν κατάφερε να προετοιμαστεί για την καταστροφή από τις πλημμύρες και είναι φανερό ότι δεν έχει σχέδιο για να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας». «Οι άνθρωποι εκεί δεν έχασαν μόνο ένα πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, αλλά και τον τρόπο να το αναπληρώσουν. Και σήμερα η καταστροφή απλά προχωρά».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ