Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Λ. Αβραμάκης: Η κυβέρνηση εμπαίζει τα νοικοκυριά με τα μέτρα για την ακρίβεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για εμπαιγμό των νοικοκυριών με τα μέτρα που ανακοίνωσε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Λευτέρης Αβραμάκης.

«Το μόνο που κατάλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έως σήμερα, είναι ότι τα μέτρα «ασπιρίνη» της ΔΕΘ, δεν είχαν ούτε το ελάχιστο θετικό αποτύπωμα στην κοινή γνώμη, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα που τα συνόδευσαν. Χθες, σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής αντεπίθεσης ανακοίνωσε διεύρυνση μέτρων και διπλασιασμό του επιδόματος του ρεύματος, ακολουθώντας την ίδια αναποτελεσματική λογική που καμία διέξοδο δεν δίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, δεν ανακόπτει τις ραγδαίες ανατιμήσεις ή την ακρίβεια στην αγορά, δεν αντιμετωπίζει την κερδοσκοπία που παρατηρείται στο χρηματιστήριο της ενέργειας», είπε ο κ. Αβραμάκης, προσθέτοντας ότι η έκπτωση ρεύματος κατά 18€ το μήνα κατ΄ ανώτατο όριο το μήνα δεν απορροφά το σύνολο των υπερβολικών αυξήσεων στις χρεώσεις ρεύματος, ενώ πρακτικά δεν επηρεάζει καθόλου το ενεργειακό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων και άρα δεν βάζει φρένο στις ανατιμήσεις συνολικά των προϊόντων.

«Η κυβέρνηση δηλώνει ότι για να καλύψει το συνολικό κόστος των παρεμβάσεών της, συνολικού κόστους 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, χρησιμοποιώντας 400 εκατομμύρια από τα δικαιώματα ρύπων. Ταυτόχρονα, όμως χρησιμοποιώντας μια ακόμη κρίση ως άλλοθι, δηλώνει ότι «τροποποιεί προσωρινά την προτεραιοποίηση της οικονομικής πολιτικής» βάζοντας σαφώς σε δεύτερο πλάνο τις έξτρα παρεμβάσεις ελάφρυνσης που σχεδίαζε με τον προϋπολογισμό του 2022 ( π.χ επέκταση εισφοράς αλληλεγγύης σε δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους ή /και πάγωμα τέλους επιτηδεύματος). Κοινώς, η κυβέρνηση της ΝΔ με απίστευτο κυνισμό δηλώνει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε θα τα πληρώσουν και μάλιστα πολλαπλάσια οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Χ. Σταϊκούρας: Θα θέλαμε… αλλά δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ