Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΚΚΕ: «Άνθρακας ο θησαυρός» των κυβερνητικών μέτρων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οσο «αφήνει στο απυρόβλητο τόσο τους δυσβάσταχτους φόρους στα καύσιμα» δεν ανακουφίζει τα λαϊκά νοικοκυριά επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Ζητάει να γίνει δεκτή τροπολογία του Κομμουνιστικού Κόμματος «για την κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Άνθρακας ο θησαυρός» των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών, αφού η κυβέρνηση αφήνει στο απυρόβλητο τόσο τους δυσβάσταχτους φόρους στα καύσιμα, όσο και την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που ευθύνονται για την ενεργειακή φτώχεια.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να εμφανίζει την “ενεργειακή κρίση” ως ένα περίπου “εξωγενές φαινόμενο”, ενώ είναι ακριβώς η πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης”, που οδηγεί στην εξάρτηση απ’ τις διακυμάνσεις της διεθνούς αγοράς, κάτι που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών είναι να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ