Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Αυστρία ο Κουρτς ελέγχεται, στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης μπλοκάρει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τους κυρίους Κουρτς και Μητσοτάκη φαίνεται πως τους ενώνουν περισσότερα κοινά εκτός από τη σύμπλευση με την ακροδεξιά, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση “δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του, όπου συγκρίνει την έρευνα που γίνεται αυτές τις μέρες σε βάρος του αυστριακού καγκελάριου με μια παρόμοια υπόθεση που υπάρχει στην Ελλάδα.

«Στην Αυστρία ο Κουρτς ελέγχεται για διαφθορά και στημένες δημοσκοπήσεις. Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης μπλοκάρει τον έλεγχο στην Opinion Poll», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα αναφέρει ακόμη ότι «την ώρα που ο στενός πολιτικός φίλος και ομογάλακτος του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ελέγχεται από τις ανακριτικές Αρχές για διαφθορά και παραγγελία βολικών δημοσκοπήσεων με έρευνες στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος, στην καγκελαρία και στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας του, η ΝΔ αρνείται πεισματικά εδώ και 4 μήνες τη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξεταστούν τα στοιχεία και τα κόστη αμφιλεγόμενης δημοσκόπησης της εταιρίας OpinionPoll».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εταιρεία OpinionPoll συμπληρώνει ότι «σύμφωνα με έγγραφα, αποκαλύφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της ταυτόχρονα μέσω άλλης εταιρίας συνδεδεμένης με τη δημοκοπική, παίρνει με απευθείας αναθέσεις 270.000 ευρώ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «στην Αυστρία η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση για τέτοια φαινόμενα που πλήττουν την ποιότητα της Δημοκρατίας», όμως «στην Ελλάδα η πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον έλεγχο ύποπτης δημοσκόπησης όπως έχουμε ζητήσει από τις αρχές Ιουνίου με επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καλύπτοντας την εν λόγω εταιρία».

«’Αντε και στα δικά μας…», σχολιάζει καταληκτικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ