Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Δ. Καλαματιανός: O κ. Μπογδάνος δεν είναι ο μόνος στη ΝΔ με ακροδεξιά ρητορική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Φαίνεται ότι δεν αρκούσε η πρόσφατη δημοσιοποίηση από τον κ. Μπογδάνο, ονομάτων νηπίων. Έπρεπε να φτάσει στο χθεσινό εθνικιστικό και διχαστικό παραλήρημα για να αντιδράσουν στο Μαξίμου», επεσήμανε μιλώντας στο OPEN, ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός. «Ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση η οποία είχε ήδη αργήσει. Η αντίδραση του κ. Δένδια ήταν άμεση, σε αντίθεση με το Μαξίμου», πρόσθεσε.

Ο Διονύσης Καλαματιανός συμπλήρωσε ότι ο κ. Μπογδάνος δεν είναι ο μόνος στη ΝΔ που έχει εκφράσει τέτοια ακροδεξιά ρητορική. «Η κ. Αντωνίου που είναι διευθύντρια στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Τσικαλάγιας, βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μίσους στο Βίτσι μαζί με τον κ. Μπογδάνο και εκπροσώπους του κ. Κασιδιάρη. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά. Αυτό όμως που, επίσης, έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η ΝΔ ανέχεται την ακροδεξιά και υιοθετεί την ανιστόρητη και κατάπτυστη θεωρία των δύο άκρων και των ίσων αποστάσεων

«Και έχουμε το πρόσφατο παράδειγμα. Κυβερνητικά στελέχη δεν έλεγαν καν ότι τα βίαια επεισόδια στη Σταυρούπολη, τις βίαιες και εγκληματικές επιθέσεις τις έκαναν νεοναζιστικές ομάδες. Ούτε η ίδια η κυβέρνηση καταδίκασε αμέσως αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές. Αυτό που έλεγαν ήταν ότι έβλεπαν βία και απ’ όσους συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Αυτή, λοιπόν, η συμπεριφορά φουντώνει τη δράση των ακροδεξιών. Είναι επικίνδυνη. Τους ξεπλένει και τους δυναμώνει.

Επομένως, η ΝΔ πρέπει να κάνει πολλά ακόμη, αν πραγματικά θέλει να διώξει τους ακροδεξιούς από τους κόλπους της. Πρέπει άμεσα, να υπάρχει καταδίκη τέτοιων φαινομένων και συμπεριφορών», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ