Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Έκοψαν εδώ και 1,5 χρόνο το επίδομα στέγασης χιλιάδων ανασφάλιστων υπερηλίκων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Αναπλ. Τομεάρχη για την Κοιν. Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων διότι:

Υπό το πρόσχημα της «νομοθετικής κατοχύρωσης, για πρώτη φορά», του επιδόματος στέγασης των ανασφάλιστων υπερήλικων, τον Νοέμβριο του 2020, έχει διακόψει από τα μέσα του 2020 την καταβολή του επιδόματος σε όσους το έπαιρναν, ακόμη και σε δικαιούχους που δεν έχουν καμία μεταβολή στο μισθωτήριο συμβόλαιό τους. Συγχρόνως, απαγορεύει την υποβολή νέων αιτήσεων διότι σύμφωνα με το νόμο, θα υποβάλλονται στον ΟΠΕΚΑ αποκλειστικά ηλεκτρονικά, αλλά η νέα  πλατφόρμα ακόμη δεν λειτουργεί.

Αποτέλεσμα, πολλοί ηλικιωμένοι ωφελούμενοι να έχουν ήδη βρεθεί στο δρόμο, γιατί το κράτος χρωστάει στους ιδιοκτήτες τους πάμπολλα ενοίκια, άλλοι να βρίσκονται υπό τη διαρκή απειλή της έξωσης και άλλοι να μη μπορούν να πάρουν ενίσχυση για να επιβιώσουν.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ επαίρεται ο Υπουργός, όπως στην 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, ότι με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η ΝΔ στη Βουλή, προστατεύονται οι ηλικιωμένοι από την κακοποίηση.

Η αγωνία, η απελπισία και η φθοροποιός αναμονή που επιβάλλει η κυβέρνηση στους αδύναμους ηλικιωμένους είναι η πραγματική ψυχολογική και σωματική κακοποίηση.

Γι αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσαν τον Υπουργό:

1.        Να δώσει άμεσα όλα τα χρεωστούμενα στους ωφελούμενους του προγράμματος, τόσο σε αυτούς που δεν είχαν καμία αλλαγή, όσο και σε όσους έχουν υποβάλει έγγραφη αίτηση με μεταβολή μίσθωσης.

2.        Να κάνει τώρα δημόσια πρόσκληση για να υποβάλουν έγγραφη αίτηση οι ωφελούμενοι του προγράμματος  που δεν τους είχε επιτραπεί να καταθέσουν μεταβολή μίσθωσης, για να τους καταβληθούν τα χρεωστούμενα

3.        Να δημοσιεύσει πρόσκληση, για νέους δικαιούχους του προγράμματος που επί ματαίω περιμένουν ενάμιση χρόνο τώρα να ξεκινήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

4.         Να ενισχύσει με προσωπικό τον ΟΠΕΚΑ για να διαχειριστεί γρήγορα τα συσσωρευμένα παλαιά και τα νέα αιτήματα για το στεγαστικό επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ