Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητικά φαινόμενα ανασύστασης φασιστικών ταγμάτων εφόδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας κατέθεσαν 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τα «ανησυχητικά φαινόμενα ανασύστασης φασιστικών ταγμάτων εφόδου».

Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας κατέθεσαν 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τα «ανησυχητικά φαινόμενα ανασύστασης φασιστικών ταγμάτων εφόδου, ένα χρόνο μετά την καταδικαστική απόφαση της εγκληματικής οργάνωση της Χρυσής Αυγής».

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

–       Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η προσπάθεια ανασύστασης των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου, όπως αποδεικνύεται από τα πρωτοφανή γεγονότα της Σταυρούπολης, αλλά και από τη σύλληψη του μέλους της Χ.Α. για την επίθεση κατά της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων συμμετεχόντων, στην αντιφασιστική συγκέντρωση  στην πλατεία Ν. Ηρακλείου , δημιουργεί εύλογες ανησυχίες.

–       Στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, δεν έγινε απλή προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών,  έγινε θεαματική προσπάθεια αναβίωσης της αίγλης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής , κατά πάσα πιθανότητα με ‘’διοικητήριο’’ τα κελιά των φυλακών, που βρίσκονται κλεισμένα τα πρώην στελέχη της.

–       Η αστυνομία επί μέρες παρακολουθούσε σαν ουδέτερος παρατηρητής  τις επιθέσεις των νεοναζί, που από το προαύλιο του σχολείου εφορμούσαν κατά μαθητών και φοιτητών, με σιδηρογροθιές, μολότοφ και στιλέτα.

–       Η κυβέρνηση όλες αυτές τις μέρες, έχει προσπαθήσει να «τσουβαλιάσει» τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, με  την δράση των ταγμάτων εφόδου, εμμένοντας στην σκληρή γραμμή της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων.

–       Τέλος, ο καταδικασθείς Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τις φυλακές Δομοκού, μετέδιδε ηχογραφημένες εκπομπές στο διαδίκτυο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να συντονίζει συγκεντρώσεις του καινούργιου κόμματος που ηγείται. Ο Ηλίας Κασιδιάρης συνεχίζει και παρεμβαίνει συστηματικά μέσα από την φυλακή, καθώς ‘’τουιτάρει’’ συνεχώς σχόλια  για τις πολιτικές εξελίξεις.

–       Γι’ αυτούς τους λόγους προφανώς, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έγγραφο που ζητά την ποινική αξιολόγηση της δραστηριότητας μέσα από τις φυλακές Δομοκού του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, από τον προηγούμενο Μάιο.

–       Ενώ, με δεύτερο έγγραφο της, προς τις φυλακές Δομοκού αυτή τη φορά, ζήτησε εξηγήσεις για το κατά πόσο ο καταδικασθείς τηρεί τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα που αφορούν στην τηλεφωνική επικοινωνία.

–       Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των γεγονότων των τελευταίων ημερών, έγινε  η δημοσιοποίηση της μεταγωγής, πάλι από τις φυλακές Δομοκού  προς  στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, τριών καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων ο ένας, είναι ο πρώην βουλευτής της Παναγιώτης Ηλιόπουλος,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1.    Ποια είναι η συνέχεια και το αποτέλεσμα των ενεργειών  της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής σχετικά με την ποινική αξιολόγηση της δραστηριότητας του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, μέσα από τις φυλακές Δομοκού; Έχει ολοκληρωθεί η εισαγγελική διαδικασία για την ποινική αξιολόγηση της δράσης του Ηλία Κασιδιάρη εντός των φυλακών; Υπάρχει το πόρισμα του Εισαγγελέα και ποιο είναι αυτό;

2.    Mε ποιον τρόπο ο καταδικασθείς Ηλίας Κασιδιάρης συνεχίζει κατ’ εξακολούθηση, να ‘’τουιτάρει’’ συστηματικά, σχόλια  για τις πολιτικές εξελίξεις, να παρεμβαίνει με ηχογραφημένες εκπομπές στο διαδίκτυο σε τηλεοπτικά κανάλια ή σε δημόσιες συγκεντρώσεις; Υπήρξε απάντηση στο έγγραφο της Γενικής Γραμματέως, από την διοίκηση των φυλακών Δομοκού;

3.    Πότε υπέβαλαν αίτημα μεταγωγής από τις φυλακές Δομοκού, στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, οι τρείς καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α.; Πότε κρίθηκε το αίτημα τους και κάτω από ποιες  προϋποθέσεις έγινε δεκτό;

4.    Γιατί καθυστερεί η πολιτεία και κυρίως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει και να εξιχνιάσει την ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής, που επανεμφανίζονται σε χώρους σχολείων, όταν στο πρόσφατο παρελθόν η χώρα μας βίωσε τις δολοφονικές επιθέσεις και τις πρακτικές μίσους και βίας από τα τάγματα εφόδου;

5.    Ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο των αρμόδιων Υπουργείων για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων; Υπάρχει σχέδιο του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αντιμετώπιση της ανόδου του φασισμού και της έξαρσης φαινομένων βίας στα σχολεία; και αν ναι σε ποιες ενέργειες έχει  μέχρι σήμερα προβεί;

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ