Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Γιάννης Οικονόμου: Έδωσε οδηγίες για φλερτ με την ακροδεξιά εκ του ασφαλούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιχείρησε να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κατέφυγε σε μισόλογα για το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου και έδωσε γραμμή για το πως μπορούν τα στελέχη της ΝΔ να «συνομιλούν» με το ακροδεξιό ακροατήριο χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε προσεκτικά οποιοδήποτε σχόλιο για την παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, αλλά και του βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και της διευθύντριας του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, στις γιορτές μίσους στο Βίτσι, τις οποίες χαρακτήρισε εκδηλώσεις που «ιστορικά έχουν τη διάστασή τους».

«Εκδηλώσεις τέτοιου τύπου γίνονται για χρόνια, συμμετέχουν σε αυτές αναγνωρισμένες οργανώσεις. Είναι άλλης τάξης ζήτημα πώς επιλέγει κανείς, ως βουλευτής ή πολιτικό πρόσωπο, να συμμετέχει σε κάποιες εκδηλώσεις που ιστορικά έχουν τη διάστασή τους και την φόρτισή τους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επέρριψε μάλιστα στους διοργανωτές την ευθύνη για την παρουσία «εκπροσώπων εγκληματικών οργανώσεων», αναφερόμενος εμμέσως στους χρυσαυγίτες, με τους οποίους συντάχθηκαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Βίτσι.

Στην ουσία ο Γιάννης Οικονόμου έδειξε την γραμμή στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που φλερτάρουν με την ακροδεξιά και τη δεξαμενή της Χρυσής Αυγής: Αν οι όποιες επαφές γίνονται χωρίς να είναι παρόντες εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα… 

Ερωτηθείς εάν το θέμα πρέπει να συζητηθεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, όπως ζήτησε ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να πάρει θέση, λέγοντας ότι «τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ