Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Αδωνις Γεωργιάδης: Ελαφρυντικά στον Μπογδάνο, βολές στον Δένδια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παλιρροιακά κύματα προκαλεί στη ΝΔ τόσο η διαγραφή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου όσο και η αρχηγική εμφάνιση του Νίκου Δένδια χθες τη Βουλή.

Από τον χορό δεν θα μπορούσε να λείψει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης που σε μια άσκηση ισορροπίας έκλεισε το μάτι στο ακροδεξιό ακροατήριο και ταυτόχρονα δεν αμφισβήτησε ανοιχτά τη διαγραφή. «Ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε μια απόφαση. Σωστή. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μπογδάνος – φίλος μου, τον συμπαθώ και πολύ, δεν θέλω να πω ψέματα σ’ αυτό – έκανε πολύ μεγάλο λάθος». Το γεγονός ότι το «λάθος» ήταν κατά συρροήν αποσιωπάται.

Το «λάθος» του κ. Μπογδάνου σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη είναι ότι παρέσυρε τη συζήτηση μακριά από το θέμα της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Αυτό που αμφισβήτησε ο κ. Γεωργιάδης είναι το δίκιο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, που χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, έδειξε την πόρτα εξόδου από τη ΝΔ στον ακροδεξιό βουλευτή μετά το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα.

«Δεν μ’ αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ.» απάντησε σε ερώτηση που αφορούσε μια ενδεχόμενη επιστροφή του Κ. Μπογδάνου στην Κ.Ο. της ΝΔ στην περίπτωση που ζητήσει συγγνώμη. «Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο» πρόσθεσε με νόημα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ