Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Διέγραψαν τον Μπογδάνο μετά το αντικομμουνιστικό παραλήρημα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε το νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του βουλευτή στη συνεδρίαση της Βουλής κατά τη συζήτηση της κύρωσης της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ο βουλευτής πρώην πλέον της Νέας Δημοκρατίας κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και από το βήμα του ομιλητή προχώρησε σε ένα άνευ προγηγουμένου αντικομουνιστικό λογύδριο, λέγοντας ότι «ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους Κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές».

Ο Μπογδάνος υπεραμύθηκε δε της συμμετοχής του στην πρόσφατη εκδήλωση μίσους στο Βίτσι, όπου όπως είπε παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας καθώς επίσης και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Η φράση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη ο οποίος επιτέθηκε κατά του Κωσταντίνο Μπογδάνο κατηγορώντας τον για υιοθέτηση χρυσαυγίτηκης ρητορικής.

Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Μπογδάνου έβγαλε εκτός εαυτού και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια που χτυπώντας το χέρι στο έδρανο της Βουλής χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπαράταξη του Μπογδάνου με τον Κασιδιάρη και τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

Η επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου και τα όσα έγιναν στη Βουλή

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Αντικομουνιστικό παραλήρημα Μπογδάνου στη Βουλή- Έξω φρενών ο Νίκος Δένδιας

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ