Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαράδεκτες οι συνθήκες για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου Ν. Σμύρνης

Μέσα σε μικρές αίθουσες βρίσκονται στριμωγμένα πενήντα νήπια. Οι μικρές αυτές αίθουσες ούτε αερίζονται ούτε λιάζονται. Ακόμα και ο προθάλαμος της εισόδου χρησιμοποιείται ως αίθουσα ενώ ο χώρος υγιεινής δεν τηρεί σε καμία περίπτωση τις απαραίτητες προδιαγραφές, καθώς έχουν προβλεφθεί μόλις τρεις τουαλέτες για 50 παιδιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις απαράδεκτες συνθήκες που αντίκρισαν στο παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης καταγγέλλουν, μετά την επίσκεψή τους σε αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Ραλλία Χρηστίδου, ο συνεργάτης του Γιάννη Μπαλάφα, Σταύρος Νικολάου, ο επικεφαλής της  Δημοτικής Κίνησης «Στροφή Νέας Σμύρνης», Θέμης Παυλόπουλος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

«Δυστυχώς  είδαμε μια απαράδεκτη κατάσταση», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους. Όπως εξηγούν μέσα σε μικρές αίθουσες βρίσκονται στριμωγμένα πενήντα νήπια. Οι μικρές αυτές αίθουσες ούτε αερίζονται ούτε λιάζονται. Ακόμα και ο προθάλαμος της εισόδου χρησιμοποιείται ως αίθουσα ενώ ο χώρος υγιεινής δεν τηρεί σε καμία περίπτωση τις απαραίτητες προδιαγραφές, καθώς έχουν προβλεφθεί μόλις τρεις τουαλέτες για 50 παιδιά.
Επιπλέον, δεν υπάρχει επαρκής υπαίθριος χώρος καθώς το ΕΠΑΛ αυλίζεται στον ίδιο χώρο, που έχει χωριστεί με μία πρόχειρη κατασκευή.

«Ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα, να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές για ένα μικρό αριθμό παιδιών και να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα που επισημάναμε. Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, κ. Σταύρος Τζουλάκης οφείλει να παρέμβει άμεσα προς το συμφέρον των παιδιών. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε πόσο έχει υποβαθμίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την παιδική προστασία, την οποία επικαλείται για λόγους προπαγάνδας. Δεν είναι δυνατόν παιδάκια τεσσάρων και πέντε ετών να αφήνονται σε τέτοιες απαράδεκτες συνθήκες», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ