Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση Φουρθιώτη: «Τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον τηλεπαρουσιαστή;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Πέντε μήνες μετά τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον τηλεπαρουσιαστή»

Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκάλεσε η αποφυλάκιση του Μένιου Φουρθιώτη. Σχεδόν ούτε μια ώρα μετά την είδηση με σκληρή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου ερωτά «τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον τηλεπαρουσιαστή» και καταλήγει: «Φαίνεται ότι κάποιοι προνόησαν ώστε να μην βρεθούν σε δυσάρεστες εκπλήξεις από τυχόν αποκαλύψεις».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Μετά τους ύμνους στην γενική γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής κα. Νικολάου και τα προκλητικά προνόμια εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, όπως καταγγέλλουν οι συγκρατούμενοι του, ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης αποφυλακίζεται μετά από 5 μήνες πάρα τις βαρύτατες κατηγορίες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουδέποτε απάντησε για τις σχέσεις της με έναν άνθρωπο ο οποίος έφτασε στο σημείο να τραμπουκίσει ακόμα και υπουργό της εντός του γραφείου του. Γεγονός που είχε σαν συνέπεια την απομάκρυνση του… υπουργού.

Πέντε μήνες μετά τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον τηλεπαρουσιαστή;

Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον ότι ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν είναι και η απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων. Φαίνεται ότι κάποιοι προνόησαν ώστε να μην βρεθούν σε δυσάρεστες εκπλήξεις από τυχόν αποκαλύψεις.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη κατόπιν διάταξης του ανακριτή. Στον Μένιο Φουρθώτη επιβλήθηκαν συγκεκριμένοι όροι για την αποφυλάκισή του οι οποίοι είναι:

  • Εγγύηση 30.000 ευρώ
  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • Απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων
  • Εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα

Ο Φουρθιώτης βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες καθώς είχε προφυλακιστεί την 1η Μαίου.

Σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εννέα αδικήματα (δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα): ηθική αυτουργία στην επίθεση που έγινε στις 16 Απριλίου στο σπίτι του, σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, οπλοφορία, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταγγελία.

Τον Ιούνιο είχε απορριφθεί η προσφυγή του παρουσιαστή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής του και παρέμεινε στη φυλακή με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου πλημμελειοδικών.

Να σημειωθεί ότι ο τηλεπαρουσιαστής κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων από τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. «Όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Επίσης, ο Μένιος Φουρθιώτης διατυμπάνιζε λίγο πριν συλληφθεί ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και συνεργάζεται με την ΕΛΑΣ.

Τέλος, είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι ο παρουσιαστής φυλασσόταν από ολόκληρο στρατό, τον οποίο φαίνεται ότι είχε αποκτήσει με παρέμβαση από το Μαξίμου…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ