Κυριακή 17 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Με την αλλαγή του καταστατικού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συντελείται η πλήρης κομματική άλωση του από τη ΝΔ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοινή δήλωση του Μ. Κάτση Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και της Ν. Γκαρά, αναπληρώτριας τομέαρχη Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Η τροποποίηση του καταστατικού την οποία έφερε η διοίκηση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αποτελεί εξόφθαλμη μεθόδευση, στα όρια της νομιμότητας, η οποία αναδεικνύει την αυταρχική αντίληψη που διακατέχει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όχι μόνο δε συμμορφώθηκαν στη γνωμοδότηση του ΣτΕ, το οποίο πριν ένα χρόνο είχε αμφισβητήσει τη νομιμότητα της υπαγωγής του ΑΠΕ – ΜΠΕ και της ΕΡΤ στην εποπτεία από το Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό, αλλά προχωρούν ένα βήμα παραπέρα τις καθεστωτικές λογικές του παλαιοκομματισμού.

Οι τροποποιήσεις στο καταστατικό που εισηγήθηκε με ad hoc «πλειοψηφία» ο διορισμένος Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, κ. Αιμίλιος Περδικάρης, αποτελούν ευθεία απόπειρα πλήρους χειραγώγησης και ελέγχου του από το Επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Η διοίκηση του Πρακτορείου, υποβαθμίζει την παρουσία του Πρακτορείου (ειδησεογραφικά, πολιτισμικά κ.ά.) στη Μακεδονία και ολόκληρη τη Β. Ελλάδα, με την κατάργηση της σχετικής Διεύθυνσης. Επιπλέον ανοίγει τον δρόμο σε φωτογραφικές προσλήψεις σε θέσεις ευθύνης προσφέροντας πολυετή συμβόλαια σε λίγους και εκλεκτούς, αποκλείοντας και υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο το προσωπικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επίσης, φέρνει τα «γαλάζια» golden boys με «χρυσούς» μισθούς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τις επιταγές του επιτελικού κράτους, δημιουργώντας θέσεις «ειδικών συμβούλων», με ακαθόριστο αντικείμενο το οποίο θα ορίζεται μετά την πρόσληψη.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ένας δημοσιογραφικός Οργανισμός με πανελλαδική και παγκόσμια παρουσία και τροφοδοτεί με ειδήσεις την συντριπτική πλειοψηφία των εγχώριων Μέσων αλλά και πολλά Μέσα του εξωτερικού και οφείλει να λειτουργεί με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας και όχι ένα «γαλάζιο κομματικό μαγαζί» κατευθυνόμενης ενημέρωσης και ρουσφετιών. Τόσο ο Πρόεδρος του ΑΠΕ -ΜΠΕ όσο και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τις αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις αλλά και για το καθεστώς αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και πλατειασμού που έχει επιβάλει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρούμε ότι είναι μείζον ζήτημα η καταψήφιση από την Γενική Συνέλευση της οριακής απόφασης του Δ.Σ. και σύμφωνα με το πρόγραμμά μας «Νέα Αρχή» που παρουσιάσαμε στη φετινή ΔΕΘ δεσμευόμαστε να επανέλθει η ευθύνη στο αρμόδιο Υπουργείο, για το τέλος των golden boys και στην αποκομματικοποίηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ με διοίκηση που θα επιλέγεται αξιοκρατικά από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ