Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Η κυβέρνηση χαϊδεύει τους χρυσαυγίτες και στις φυλακές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρία μέλη της Χρυσής Αυγής μετήχθησαν, παράνομα, από τις φυλακές Δομοκού στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας. Αρχικά ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και μετά οι Αριστοτέλης Χρυσαφίτης και Αθανάσιος Στράτος.

Και οι τρεις καταδικάστηκαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του dikastiko.gr απολαμβάνουν τώρα τις ευνοϊκές διατάξεις για την εργασία των φυλακισμένων που θα μειώσουν την ποινή τους. Πρόκειται για:

1) τον πρώην βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

2) τον Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή  κάθειρξης 7 ετών για την ανθρωποκτονία-δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

3) τον Αθανάσιο Στράτο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για ένταξη σε εγκληματική  οργάνωση.

Οπως επισημαίνουν ειδικοί η μεταγωγή των κρατουμένων είναι παράνομη. Σύμφωνα με το άρθρο 3 του νόμου 4760/2020 (ΦΕΚ 247Α, 11.12.2020) στις αγροτικές φυλακές μπορούν να μεταφερθούν κρατούμενοι που έχουν ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη «και έχουν εκτίσει πραγματικά το ένα πέμπτο της ποινής τους».

Ο Ηλιόπουλος, όπως και ο Χρυσαφίτης έχουν ποινή κάθειρξης 7 ετών. Το ένα πέμπτο ισοδυναμεί με πραγματική έκτιση 16,8 μηνών και έχουν εκτίσει περίπου ένα έτος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ