Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Νίκη Κεραμέως: Τα βάζει με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με δύο προτάσεις η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δείχνει πως αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν… Απέναντι σε αυτή τη λογική, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα συλλαλητήρια στα Προπύλαια στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

«Παράνομη κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία-αποχή από κάθε αξιολόγηση των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ. Προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.», σχολίασε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το δικαστήριο κατόπιν της αγωγής που κατέθεσε η κυρία Κεραμέως έκρινε ότι «οι εναγόμενες Ομοσπονδίες ( η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και η ΟΙΕΛΕ) όφειλαν να διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό εγγυημένης ελάχιστης υπηρεσίας, ώστε να μη ματαιωθεί, αλλά και να ικανοποιηθεί, έστω και ένα ουσιαστικό ποσοστό, η ανάγκη της εκπαίδευσης, δηλαδή η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ