Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Γ. Ραγκούσης: Σταϊκούρας και Πλακιωτάκης ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον με την πώληση του ΟΛΠ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι κύριοι Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Πλακιωτάκης «όχι μόνο έβαλαν την υπογραφή τους σε έγγραφα με αναληθή στοιχεία, αλλά ζημίωσαν με βάναυσο τρόπο το δημόσιο συμφέρον», καθώς η Cosco θα αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του λιμανιού του Πειραιά χωρίς να έχει πραγματοποιήσει τις επενδύσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης Στο Κόκκινο 105.5.

«Με τη διαφανή σύμβαση του 2016 ορίστηκε η Cosco να πάρει και το τελευταίο 16% των μετοχών του ΟΛΠ αποκτώντας τον έλεγχο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μόνο με την προϋπόθεση πως από την πλευρά της θα ολοκλήρωνε κάποιες σημαντικές και συγκεκριμένες επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης , προσθέτοντας πως «η Cosco  δεν έκανε πράξη τη δέσμευσή της».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε πως «έχουμε πλέον όμως όλα τα έγγραφα στα χέρια μας που δείχνουν πως αποκλειστικός υπεύθυνος για τη μη πραγματοποίηση των επενδύσεων αυτών είναι η Cosco. Παρόλα αυτά έρχονται τώρα οι κ.κ Σταϊκούρας και Πλακιωτάκης και έφτιαξαν σύμβαση ισχυριζόμενοι ψευδώς πως δεν φέρει καμιά ευθύνη η κινεζική εταιρία, διαπράττοντας ουσιαστικά έτσι, το αδίκημα της απιστίας. Δεν τους επέβαλλαν βέβαια ούτε τις ποινικές ρήτρες που προβλέπονται από τη σύμβαση του 2016. Μια σύμβαση που όριζε πως αν η Cosco τηρούσε απόλυτα τις δεσμεύσεις της, αποδείκνυε δηλαδή πως είναι ένας καλός επενδυτής που λειτουργεί προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, θα λάμβανε και το υπόλοιπο 16%. Αν δεν το έκανε – όπως συμβαίνει τώρα – τότε θα καλούνταν να πληρώσει. Οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη όμως έρχονται τώρα ψευδόμενοι να τους παραδώσουν άνευ όρων το 16%».

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ωστόσο πως «κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Από την πλευρά μας τους προειδοποιήσαμε έγκαιρα πως αν προέβαιναν στην κίνηση αυτή θα είναι υπόλογοι, θα υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Αντίθετα όμως οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη προχώρησαν τη διαδικασία με τον τρόπο που έγινε». Και κατέληξε λέγοντας ότι στο θέμα αυτό «η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τεράστια».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ