Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Αλ. Κόπτσης (γ.γ. υπουργείου Παιδείας): «Ιδεολογική αντιπαράθεση» έκαναν οι φασίστες στη Σταυρούπολη!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι μολότοφ, τα καρδόνια και οι τραυματισμοί μαθητών, από επιθέσεις φασιστών σε σχολείο είναι «ιδεολογική αντιπαράθεση» σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση! Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ προσπάθησε να υποβιβάσει την εγκληματική δράση χρυσαυγιτών και εκτός από το πολιτικό «χάδι» στους ακροδεξιούς πυροβόλησε τη λογική και γλώσσα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με το σχολείο, με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του. Ήταν, δυστυχώς, μια ιδεολογική αντιπαράθεση κάποιων ομάδων. Δεν έχει να κάνει με το σχολείο, αλλά με κάποιες ομάδες παιδιών».

Αν έτσι αντιλαμβάνεται το ρόλο του σχολείου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, τι να πει κανείς;

Οπως ήταν αναμενόμενο μίλησε για «εικόνες ντροπής, και τέτοιες έκνομες ενέργειες δεν πρόκειται να τις ανεχτούμε. Όποιος αποδειχθεί ότι έχει προβεί σε έκνομες ενέργειες, θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Αλλά προσπάθησε να βγάλει το υπουργείο έξω από το κάδρο λέγοντας «ξεφεύγει από τα όρια των αρμοδιοτήτων μας».

Αμέσως μετά προσπάθησε να διορθώσει: «Επειδή όμως μιλάμε για σχολείο, μιλάμε για εκπαίδευση, μιλάμε για μαθητικό πληθυσμό, κι επειδή θέλουμε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα του μαθητή και την ασφάλειά του, εμείς έχουμε ανέλπιστο ενδιαφέρον». Λες και σε ότι γίνεται μέσα σε ένα σχολείο δεν έχει ευθύνη το υπουργείο Παιδείας!

Επιπλέον, τόνισε πως «έχουμε άμεση και διαρκή συνεργασία τόσο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και με τις αρχές. Μιλάμε συνεχώς με τους διευθυντές, οι οποίοι εκτιμούν πως σε λίγο το θέμα θα λυθεί».

Δεν θα λυθεί, αν οι αρμόδιοι για την Παιδεία κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πώς εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ