Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Σταυρούπολη: Η κοινωνία θα νικήσει ξανά τους νεοναζί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί η επανεμφάνιση φασιστικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα μέσα σε σχολείο. Για τη σημερινή φασιστική επίθεση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έκαναν δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και άλλα στελέχη.

Νάσος Ηλιόπουλος: Ούτε βήμα πίσω!

«Εδώ και δύο μέρες, με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής, νεοναζί έχουν μετατρέψει Λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης. Σήμερα ανενόχλητοι κατάφεραν να εκτοξεύουν ακόμα και μολότοφ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, υπό τα αδιάφορα βλέμματα διμοιρίας των ΜΑΤ. Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας. Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για ποιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους. Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν σχολείο σε ορμητήριο.

Η κοινωνία θα παλέψει και θα νικήσει ξανά τους νεοναζί, ούτε βήμα πίσω!»

Χρήστος Γιαννούλης: Να απομονώσουμε τους πυρήνες του μίσους

«Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, τα γεγονότα που εξελίσσονται στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζεται σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη.

Οφείλουμε παράλληλα να προστατέψουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών των δύο λυκείων, που είναι και αυτοί θύματα των τραμπουκισμών των μικρών πυρήνων της Χρυσής Αυγής».

Μερόπη Τζούφη: Αφωνία από τη Νίκη Κεραμέως

«Μόλις ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και λίγες ημέρες από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η «ανάληψη της ευθύνης» από την εγκληματική οργάνωση για την επίθεση σε φοιτητές από μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι το λιγότερο ανατριχιαστική.

Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν χωρούν πουθενά, ούτε στα σχολεία, ούτε στις γειτονιές. Και οι δυνάμεις αυτές πρέπει να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν «στη ρίζα» τους από το δημοκρατικό, προοδευτικό και αντιφασιστικό κίνημα.

Εντύπωση προκαλεί πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν έχει αρθρώσει λέξη. Σιωπά παρά την υποκίνηση των γεγονότων από τη Χρυσή Αυγή και τη σημερινή κλιμάκωση της βίας και της έντασης. Καταδικάζει η αρμόδια υπουργός τις οργανωμένες επιθέσεις φασιστών μέσα από τα σχολεία; Γνώριζε τι συμβαίνει στα συγκεκριμένα σχολεία; Γιατί δεν έλαβε μέτρα παρά τις πρότερες καταγγελίες μαθητών και γονέων; Τι μέτρα θα λάβει τώρα για την αποκατάσταση της σχολικής ειρήνης και την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος;»

Κατερίνα Νοτοπούλου: Όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος απέναντι στο φασισμό

«Επί δεύτερη συνεχή μέρα παρακολουθούμε εικόνες ντροπής να εκτυλίσσονται μπροστά σε ένα δημόσιο σχολείο της πόλης μας, με το υπουργείο Παιδείας, την κυβέρνηση και τη Διεύθυνση της Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αμήχανους και άπραγους παρατηρητές.

Πριν από μερικές μέρες μέλη και οπαδοί ναζιστικής οργάνωσης διακινούσαν προπαγανδιστικό υλικό μπροστά σε άλλο σχολείο της περιφέρειας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ