Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Απίστευτη ατάκα Μητσοτάκη στους σεισμοπαθείς: Να ξαναφτιάξετε την πόλη… σωστά αυτή τη φορά!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκαλυπτικός για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μηστοτάκης ακόμη και μια φυσική καταστροφή ήταν ο διάλογος που είχε με κατοίκους του Αρκαλοχωρίου που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές απο τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ. Ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ επέρριψε ευθύνες στους κατοίκους γιατί … δεν ειχαν φτάξει σωστά την πόλη τους.

Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν από το στόμα πρωθυπουργού προς τους ανθρώπους που έχασαν το βιό τους εξ’ αιτίας μιας φυσικής καταστροφής. 

Ο πρωθυπουργός έγινε αποδέκτης παραπόνων απο τους κατοίκους για σοβαρές ελλείψεις στη βοήθεια που φτάνει στους σεισμόπληκτους.

Του ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι στις σκηνές οι άνθρωποι κοιμούνται στο τσιμέντο, καθώς δεν εχουν φτάσει στρώματα και κουβέρτες για όσους ουσιαστικά έχασαν τα σπίτια τους, εφόσον αυτά έχουν κριθεί ακατάλληλα για κατοίκηση.

24741828

«Ήρθαν οι σκηνες και ζητάνε από τον κόσμο να φέρει στρώματα και κουβέρτες» του είπε μια κάτοικος εμφανώς προβληματισμένη.

24741827

Η απάντηση του πρωθυπουργού:«Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε έχουν έρθει όλα θα στεγαστείτε κανονικά και θα ξαναφτιάξετε την πόλη από την αρχή σωστά αυτή τη φορά». Κάτι που επανέλαβε με ύφος… «σωστά να τη φτάξετε σωστά».

Η απάντηση που πήρε από την κάτοικο προφανώς δεν την περίμενε. Αφού τον διέψευσε ότι μέχρι την ώρα που ήταν αυτός εκεί δεν είχαν φτάσει όλα στο Αρκαλοχώρι του απάντησε ευθέως στην φράση «θα ξαναφτιάξετε την πόλη από την αρχή σωστά αυτή τη φορά»

«Πάλι η ευθύνη σε εμάς. Πάλι οι ευθύνες στον κόσμο» του φώναξε με τον πρωθυπουργό απλώς να αποχωρεί από το σημείο.

Η κάτοικος της περιοχής επιβεβαιώθηκε σε όλα όσα είπε στον πρωθυπουργό για τις σοβαρές ελλείψεις στην βοήθεια με όσες φωτογραφίες έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

https://www.facebook.com/nikospappas66/posts/408619997287702

Στο θέμα παρενέβη ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση

Στις εύλογες διαμαρτυρίες σεισμόπληκτων στην Κρήτη, που κατήγγειλαν πως κοιμούνται σε σκηνές πάνω στο τσιμέντο, ο κ. Μητσοτάκης, αντί για μια κουβέντα παρηγοριάς και μέτρα στήριξης, τους έριξε και τις ευθύνες από πάνω για τη «μη σωστή» κατασκευή των σπιτιών τους.

Η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ακόμη και για τις φυσικές καταστροφές, είναι πλέον εξοργιστική.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ