Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Αλέξης Τσίπρας για ΔΕΗ: «Τη χαρίζετε με ύποπτο τρόπο»-Ραντεβού στη Δικαιοσύνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη διενέργεια δικαστικών ερευνών για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και την ευθύνη πολιτικών ευθυνών, προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σχετική ερώτηση των βουλευτών του κόμματός του, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «δεν σας επιτρέψουμε να υποθηκεύσετε το εθνικό συμφέρον της χώρας». Με άλλα λόγια η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σε κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας θα επανεξεταστεί και θα διερευνηθούν οι νομικές και οι πολιτικές ευθύνες των αρμόδιων πολιτικών παραγόντων.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/238925614853625

Δεν κατέθεσε πρόταση μομφής παρά το γεγονός πως οι κυβερνητικοί βουλευτές και αρμόδιοι υπουργοί σχεδόν τον…παρακάλεσαν να το κάνει. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για «ξεπούλημα των ασημικών». «Εσείς εδώ και δύο χρόνια, εκτελείτε ένα σχέδιο που κορυφώνεται σήμερα με την εκχώρηση της. Επί ημερών σας, είχαμε αυξήσεις στο ρεύμα από τους πρώτους κιόλας μήνες διακυβέρνησης, ως και 20%, που κόστισαν 500 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές,  εξανέμισαν τη μείωση ΦΠΑ που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν και σε χρεωκοπία το λογαριασμό για τις ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ) και σε χαράτσια. Αυτή ήταν η εξυγίανση που πετύχατε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά χαρακτήρισε τους υπουργούς και συνολικά τη κυβέρνηση ως «υπάλληλους των Βρυξελλών της εποχής των μνημονίων». «Αποδείξατε ότι τελικά, δεν χρειάστηκε κανένας υπάλληλος του ΔΝΤ, κανένας γραφειοκράτης των Βρυξελλών για να χάσει ο ελληνικός λαός ένα πολύτιμο κομμάτι της περιουσίας του. Το εκχωρείτε εσείς, από μόνοι σας», είπε με δηκτικό τρόπο.

Σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου, η υπόθεση της ΔΕΗ θα αποτελέσει επίκεντρο της αντιπολιτευτικής τακτικής. Μόνο τυχαία δεν ήταν η φράση του Αλέξη Τσίπρα, «χαρίζετε την περιουσία του ελληνικού λαού με εξοργιστικά ερασιτεχνικό και ύποπτο τρόπο. Βρισκόμαστε μπροστά ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα – Δεν θα το αφήσουμε να περάσει».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ