Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Παραιτείται από τον ΕΟΔΥ ο αποτυχημένος Παναγιώτης Αρκουμανέας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επικοινωνία μπορεί να σώσει πολλούς αλλά δεν μπορεί να τους σώζει για πάντα.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ο άνθρωπος που είχε εν πολλοίς την ευθύνη της κάκιστης διαχείρισης της πανδημίας απομακρύνεται καθώς φαίνεται από τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥ. Και μάλιστα με την «στάμπα» του απολύτως αποτυχημένου.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας που ανέλαβε την προεδρία του ΕΟΔΥ ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Υγείας από το Βασίλη Κικίλια βαρύνεται για μια σειρά από τραγικές αστοχίες.

Δεν έχει ξεχαστεί η υπόθεση με τις καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, που προκάλεσε ακόμη και την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο ΕΟΠΥ στους περίπου δέκα μήνες της διαχείρισης της πανδημίας είχε διαδοχικές αστοχίες ενώ επί των ημερών Αρκουμανέα υπήρχε μεγάλη αδυναμία συνεννόησης και συνεργασίας με τον άλλο πυλώνα διαχείρισης της πανδημίας την Πολιτική Προστασία.

Επίσης είναι εμφανές ότι ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δεν κατάφερε να οργανώσει τον μεγάλο οργανισμό υγείας όπως θα έπρεπε για να ανταποκριθεί στην πανδημία και τις αυξημένες ανάγκες ασθενών είτε με COVID είτε με άλλες παθήσεις.

Προφανώς η αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας ευνοεί την απομάκρυνση καθώς ο νέος υπουργός δεν θέλει να χρεωθεί τα πολλαπλά τραγικά λάθη και τις μεγάλες αστοχίες του Αρκουμανέα στη διαχείριση της πανδημίας.

Είναι σαφές εξάλλου ότι με περίπου 14.700 νεκρούς και ανεμβολίαστο μεγάλο μέρος του πληθυσμού επικοινωνιακά το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην τα χρεωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ