Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση μισεί τους ναυτικούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η θέση της κυβέρνησης να μην ισχύει ο κατώτατος μισθός στους ναυτικούς δεν εκπορεύεται από κάποια ευρωπαϊκή οδηγία, ούτε στηρίζεται σε νομικά δεδομένα» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Είναι προφανές πως η κυβέρνηση μισεί τους ναυτικούς, όπως μισεί όλους τους εργαζόμενους».

Ο ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση «έφτασε στο σημείο ακόμα και να προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εξαίρεση των ναυτικών από το πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας που αφορά τη θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή θέλει ο ευρωπαϊκός κατώτατος Μισθός να μην εφαρμόζεται στους ναυτικούς».

«Όμως ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις θέσεις που έχει διατυπώσει έχει πάρει σαφή θέση υπέρ του κατώτατου μισθού και στη ναυτική εργασία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή της προς την Ελληνική Βουλή πανηγυρικά επιβεβαιώνει ότι και οι ναυτικοί υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας»

Σε περιοδεία του στη Χίο, ο ευρωβουλευτής συζήτησε με Χιώτες ναυτικούς και συνταξιούχους του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

twitter arvanitis

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ