Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Eφη Αχτσιόγλου: Ευνοούνται τα ανώτατα εισοδήματα, η τάξη του κ. Μητσοτάκη

Δριμεία κριτική άσκησε η Έφη Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τους για ταξικά μεροληπτική πολιτική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το κράτος έχει συγκεκριμένα δημοσιονομικά περιθώρια και η ΝΔ τα χρησιμοποιεί για να ευνοήσει κυρίως ανώτατα εισοδήματα, ελαχίστους, ουσιαστικά την τάξη του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Real fm 97,8”.

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εικόνα της κοινωνικής πραγματικότητας», συνέχισε και τόνισε, ότι είναι φανερό, ότι η στόχευση της κυβέρνησης δεν είναι η μεγάλη πλειοψηφία «ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ επικέντρωσε στη μείωση της φορολογίας κερδών των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, στη μείωση του φόρου για τη σώρευση κεφαλαίου και στη μείωση του φόρου για τη γονική παροχή στοχεύοντας σε ανώτατα εισοδήματα. Το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα δεν είναι το πώς ένας γονέας θα μεταφέρει περιουσία 800.000 ή οι δύο γονείς 1,6 εκατ. στο παιδί τους. Αυτές οι επιλογές δείχνουν ότι η στόχευση της κυβέρνησης δεν αφορά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ούτε τη μεσαία τάξη».

Αντιθέτως, σημείωσε, «δεν στοχεύει την ακρίβεια, τη μείωση των χρεών της πανδημίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που αφορά όλους τους επαγγελματίες».

Για τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να συγχωνευτούν, ώστε να έχουν πρόσβαση σε δάνεια, τόνισε ότι «ο κ. Γεωργιάδης ομολόγησε, του ξέφυγε αυτό που πραγματικά πιστεύει η κυβέρνηση, αυτό που περιέχεται και στην έκθεση Πισσαρίδη, ότι θέλει να οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε βίαιη εκκαθάριση. Αυτό κάνει με το να μην τους δίνει λύση στο πρόβλημα των χρεών που έχουν σωρεύσει και εργαλεία ρευστότητας, με το να τις αποκλείει από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης».

Τέλος, αναφερόμενη στη ΔΕΗ, επισήμανε ότι «η απόφαση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Το Δημόσιο θα χάσει τον έλεγχο της ΔΕΗ και δεν θα μπορεί να ασκήσει ούτε κοινωνική πολιτική ούτε να παρέμβει για τον έλεγχο των τιμών. Βρισκόμαστε μπροστά σε τεράστιο κύμα ανατιμήσεων και ακραία αύξηση του ρεύματος, αποτέλεσμα της λειτουργίας καρτέλ. Η κυβέρνηση δεν παρενέβη για να ρυθμίσει την αγορά και τώρα εκχωρεί τη ΔΕΗ. Ουσιαστικά λέει στην κοινωνία ότι δεν θα την προστατεύσει από το κύμα αυξήσεων. Πρόκειται για εγκληματική στάση και είναι ενδεικτικό του πολιτικού ήθους του κ. Μητσοτάκη το γεγονός ότι απέκρυψε το ζήτημα στη ΔΕΘ».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ