Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΜέΡΑ 25: Εγκλημα εκποίησης υποδομών από την Μητσοτάκης Α.Ε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Συνεχίζεται το έγκλημα της εκποίησης των βασικών υποδομών της χώρας, με την Μητσοτάκης Α.Ε. να καθίσταται πρωτοπόρος στο ξεπούλημα και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, σε ό,τι έχει απομείνει από εθνικής σημασίας οργανισμούς, πάνω στο δρόμο βέβαια που έστρωσε και η προηγούμενη μνημονιακή Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και με την αγαστή σύμπνοια όλου του μνημονιακού τόξου» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜΕΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, με αφορμή τη μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco.

Ο κ. Κριθαρίδης προσθέτει ότι «δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι από την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση – έγκλημα του επιπλέον 17% της ΔΕΗ – τη στιγμή κιόλας που οι τιμές τραβούν την ανηφόρα- και η Κυβέρνηση προχωρά σε επιπλέον παραχώρηση ενός 16% του ΟΛΠ στην COSCO».

Φαίνεται, σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25, «πως οι μνημονιακοί εταίροι, μαζί με την ντόπια και ξένη ολιγαρχία, αλλά και τις εντολές των τοποτηρητών της τρόικας, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν στον τόπο καμία απολύτως εθνικής στρατηγικής υποδομή στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. Αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, οδικοί άξονες, τρένα, ακόμα και αιγιαλοί έχουν βρεθεί ήδη στο στόχαστρο των εγκληματικών αυτών πολιτικών στις οποίες πρέπει να αντιδράσουν και να αντιταχθούν οι πολίτες».

«Δεν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το λιμάνι του Πειραιά να εκποιείται, κομμάτι κομμάτι από το ελληνικό δημόσιο», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ