Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Μπογδάνος και Γεωργιάδης χέρι χέρι στον ακροδεξιό κατήφορο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξαναχτύπησε! Επίθεση κατά ανθρώπων με διαφορετική καταγωγή εξαπέλυσε ξανά ο  Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που πρόσφατα εξόργισε τους δημοκρατικούς πολίτες και προκάλεσε ακόμη και εισαγγελική έρευνα με την αθλιότητα της δημοσιοποίησης στοιχείων νηπίων. Αυτή τη φορά δοκίμασε μια άλλη τακτική.

«Σε μια τάξη δεν γίνεται η πλειονότητα των παιδιών να μην έχουν μητρική τους γλώσσα τα ελληνικά», έγραψε μεταξύ πολλών άλλων, στο σάιτ που, όπως λέει, δεν είναι δικό του. Και για μην κατηγορηθεί για ρατσισμό πρόσθεσε και ένα «αισθάνομαι περηφάνια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο». Ομολόγησε μάλιστα ότι ήταν «λάθος» η προηγούμενη ενέργειά του.

Αλλά στο κείμενό του ο κ. Μπογδάνος περιγράφει συνολικά τους αλλοδαπούς ως φοροφυγάδες και τις περιοχές που διαμένουν «μέσα στην εξαθλίωση, την παρανομία και την εγκληματικότητα». Οτι στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίστροφο, καθώς πολλοί άνθρωποι με καταγωγή από άλλη χώρα αποκλείονται από το να πάρουν χαρτιά για να έχουν ΑΦΜ, δεν τον ενδιαφέρει.

Δεν θέλει, γράφει, «γκέτο». Ομως τα γκέτο, όπως έχει δείξει η ιστορία, φτιάχνονται ακριβώς με αυτές τις πολιτικές αποκλεισμού από την Παιδεία και την εργασία που αυτός και το κόμμα του εφαρμόζουν.

«Δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι», λέει το γνωστό ανέκδοτο.

Το δημοσίευμα του Κ. Μπογδάνου επικρότησε με ανάρτησή του ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ομοιος ομοίω…

georgiadis mpogdanos

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ