Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Αλέξης Χαρίτσης: Είχαμε προειδοποιήσει για τις ανατιμήσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Κορυφαίο για το σύνολο της κοινωνίας» χαρακτήρισε το ζήτημα της ακρίβειας ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  τ/στ «STAR Κεντρικής Ελλάδας» το βράδυ της Τετάρτης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα».

«Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και επαγγελματικοί φορείς, επιμελητήρια και ενώσεις καταναλωτών είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μήνες για τις επικείμενες ανατιμήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες και σε ήδη πρώτης ανάγκης», πρόσθεσε ο ίδιος «Δυστυχώς η κυβέρνηση κώφευσε στην εκκλήσεις μας να παρέμβει εγκαίρως» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Ειδικά το ζήτημα της ενέργειας έχει προεκτάσεις στο σύνολο της οικονομίας, από την βιομηχανία μέχρι το πιο μικρό κατάστημα» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο η ΔΕΗ αύξησε τα τιμολόγια της προκειμένου να κατασκευαστεί ένα κυβερνητικό ‘success story’, το οποίο πληρώνουν τώρα οι καταναλωτές».

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό τα 150 εκ ευρώ που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ για την ενέργεια» και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα», όπως «στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και των ενεργοβόρων επιχειρήσεων, ελάφρυνση κόστους στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και ρύθμιση της αγοράς», σημειώνοντας και το «παράδειγμα της Ισπανίας, όπου η κυβέρνηση έβαλε πλαφόν στις αυξήσεις του ρεύματος στον καταναλωτή».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ