Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Πάνος Σκουρλέτης για efood: Να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον αγώνα των ταχυδιανομέων και ειδικά των εργαζομένων στην εταιρεία efood που βρίσκονται σε κινητοποίηση εκφράζει η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνου Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «ο αγώνας των εργαζομένων στην «e-food» έχει τα χαρακτηριστικά κορυφαίας κοινωνικής σύγκρουσης. Συμπυκνώνει τις βασικές αντιθέσεις της τελευταίας διετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας η θέση του κόσμου της εργασίας επιδεινώθηκε πολλαπλώς με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ».

Επισημαίνει δε ότι «η πρόσφατη αρνητική εξέλιξη, με το τελεσίγραφο της «e-food», είχε προαναγγελθεί από το άρθρο 69 του αντεργατικού «νόμου Χατζηδάκη», που έδωσε στην εργοδοσία το «πράσινο φως». Δεδομένου ότι η διάταξη δεν αφορά μόνο την «e-food», η κατάληξη αυτού του αγώνα μπορεί να επιδράσει καταλυτικά ως προς τις ανάλογες προκλήσεις και άλλων συναφών εταιρειών. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όχι μόνο στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων στην «e-food», αλλά διεκδικεί και την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, μεταξύ άλλων («νόμος Χατζηδάκη»).

Ως επιστέγασμα των παραπάνω ζητεί ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά για τους οδηγούς δικύκλου εργαζόμενους στις ταχυμεταφορές (courier) και στις ταχυδιανομές (delivery).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ