Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Μάριος Κάτσης: Με data αξίας 20 ευρώ ο Μητσοτάκης προσπαθεί να εξαγοράσει τη νέα γενιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το τελευταίο που νοιάζει αυτήν την κυβέρνηση είναι να έχει επεξεργασμένες προτάσεις εφόσον ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο»  ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, σχολιάζοντας την σπουδή της κυβέρνησης να ανασκευάσει τις ίδιες της τις εξαγγελίες μετά τις αντιδράσεις και να επεκτείνει τη χρονική διάρκεια των 50GB από 3 σε 5 μήνες.

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής εξήγησε για την εξαγγελία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τα 50 GB στους νέους, πως πρόκειται για πακέτο συνολικού κόστους μόλις 20 ευρώ.

Διερωτώμενος εάν αυτό είναι το κόστος «εξαγοράς της νέας γενιάς» για τον Μητσοτάκη, ο Κάτσης επεσήμανε πως ακόμα και αυτό το πακέτο δεδομένων, με χρονικό ορίζοντα 5 μηνών, δεν επαρκεί ούτε για να παρακολουθήσουν οι νέοι μια σειρά του Netflix.

Ο βουλευτής τόνισε πως θα δημιουργηθεί  ειδική πλατφόρμα για το voucher δεδομένων για εμβολιασμένους, που θα κατευθύνεται προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και διερωτήθηκε για ποιο λόγο θα πρέπει να μπουν ιδιώτες σε μια διαδικασία η οποία ούτως ή άλλως «κουμπώνει» πάνω στην υπάρχουσα βάση δεδομένων των εμβολιασμένων.

Ο κ. Κάτσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να σκεφτεί ποια προοπτική δίνει στην νέα γενιά, όταν η χώρα παραμένει η ακριβότερη και με το πιο αργό ίντερνετ, υπενθυμίζοντας και την συνάντηση του με τους επικεφαλής των παρόχων τηλεπικοινωνίας.

Άσκησε τέλος κριτική στο γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 800 εκατ. ευρώ από το 2019 για ανάπτυξη δικτυών νέας γενιάς, παρακαταθήκη που κινητοποιούσε συνολικά σχεδόν δυόμισι δισ. ευρώ, δύο χρόνια αργότερα δεν έχει γίνει τίποτα με την κυβέρνηση να επαφίεται στην ιδιωτική και μόνο πρωτοβουλία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ