Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο εξολοθρευτής των μικρομεσαίων

Παραλήρημα και ασυναρτησίες από τον υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος εξελίσσεται σε εξολοθρευτή της επιχειρηματικότητας...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκαλυπτικός των προθέσεων του ιδίου αλλά και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν χτες βράδυ στη συνέντευξή του στο Kontra Channel, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αν θέλαμε να περιγράψουμε με ένα τίτλο τα όσα είπε ο υπουργός, ο “Θάνατος του εμποράκου” θα ήταν αρκετός. Εκνευρίστηκε πολλές φορές ο κ. Γεωργιάδης από τις ερωτήσεις και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί το Ταμείο Ανάκαμψης δεν προβλέπει επαρκή χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παρακάτω καθώς προέτρεψε τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να συγχωνευτούν για να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια και φοροαπαλλαγές.

Σε παραλήρημα κατά διαστήματα, περιέφερε το παραμύθι της Ανάπτυξης που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται. Θεώρησε λογικό και εντός των κανόνων της ελεύθερης αγοράς τα ενοίκια να βρίσκονται στα ύψη και οι μισθοί στα Τάρταρα και λίγο πολύ είπε ότι η οικονομία πάει τρένο και αν μείνουν κάποιοι άνθρωποι στο δρόμο γιατί δεν βρίσκουν σπίτι, τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, that’s life…

Ξεδίπλωσε με την άνεση που τον διακρίνει την ακροδεξιά ατζέντα του, απέφυγε να υπερασπιστεί τον Μπογδάνο και τη δημοσιοποίηση ονομάτων νηπίων, δήλωσε όμως ότι είναι πολλά τα παιδιά αλλοδαπών σε μέρη της Αθήνας, αλλά υποστήριξε με πάθος ότι καλώς ο δισεκατομμυριούχος Ριμπολόβλεφ πήρε επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων γιατί το ελληνικό κράτος δεν κάνει διακρίσεις επειδή είναι ξένος και “όποιος ξένος επενδυτής θέλει να έρθει καλοδεχούμενος να τον επιδοτήσουμε”.

Ταυτόχρονα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο υπουργός υποστήριξε ότι θεωρεί λογικό επιχειρήσεις κάτω των 200 εργαζομένων να μην έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση καθώς είναι μικρές ενώ λίγο νωρίτερα υποστήριζε σθεναρά την επιχορήγηση των 4,3 εκατ. ευρώ στον Ριμπολόβλεφ η επένδυση του οποίου στον Σκορπιό θα δημιουργήσει λιγότερες από 100 θέσεις εργασίας!

Ο υπουργός τράβηξε την πρίζα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι μικρομεσαίοι με 3-4 υπαλλήλους δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Θα πρέπει να συγχωνευθούν ή θα κλείσουν, τόνισε. Οι επιχειρήσεις, είπε μεταξύ άλλων, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες αλλά το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη. “Είμαστε μία ευρωπαϊκή χώρα τι να κάνουμε;”

Φυσικά τάχθηκε κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και εκνευρίστηκε ιδιαίτερα όταν έγινε αναφορά στις πολλαπλές καταγγελίες για τα pushbacks στο Αιγαίο, τα οποία βεβαίως αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι συμβαίνουν.

Το βίντεο της συνέντευξης:

Η συνέντευξη έχει βεβαίως προκαλέσει σειρά σχολίων στο Twitter, στο hashtag #Kontra24 το οποίο ανέβηκε πρώτο στα τρεντ. Μερικά ενδεικτικά σχόλια:

twitter georgiadis2

twitter georgiadis

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ