Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΚΝΕ-Οδηγητής: Αρχίζει αύριο το 47ο Φεστιβάλ στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον μετατρέπεται σε κόκκινη πλατεία από αύριο και υποδέχεται τους νεολαίους και τους φίλους της ΚΝΕ-Οδηγητής, για το 47ο Φεστιβάλ, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι προβληματισμοί της νεολαίας και η καλλιτεχνική δημιουργία. Κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ είναι το «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς – Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό».

Τα περιφερειακά Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητής στις μεγάλες πόλεις της χώρας, που είχαν μαζική συμμετοχή, δίνουν μήνυμα αισιοδοξίας στη νεολαία του ΚΚΕ, καθώς αποδεικνύουν ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα των νέων που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα σε «δύσκολους καιρούς» και δεν συμβιβάζεται με τις μειωμένες απαιτήσεις, αλλά αγωνίζονται μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία.

Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη στις 20.30, πραγματοποιείται η κεντρική πολιτική συγκέντρωση, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η κεντρική συζήτηση του Φεστιβάλ, που θα γίνει την Παρασκευή, εμπνέεται από την Παρισινή Κομμούνα. Με θέμα «150 χρόνια από την πρώτη έφοδο στον ουρανό… Δυναμώνουμε τον αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας», έχει στόχο να φωτίσει τόσο τα ιστορικά διδάγματα όσο και τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, να φωτίσει τον δρόμο της ανατροπής σε κάθε νέο και νέα που ασφυκτιά στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, που προβληματίζεται για το πώς θα ζήσει καλύτερα με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που υπάρχουν.

Στο Στέκι Πολιτισμού, την Παρασκευή, πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα «Η Τέχνη τον καιρό των κερασιών… Η καλλιτεχνική και λογοτεχνική δημιουργία στα χρόνια της Κομμούνας» και αύριο, Πέμπτη παρουσιάζεται το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Μέρες της Κομμούνας».

Η Διεθνούπολη θα αποτελέσει την πρώτη διά ζώσης συνάντηση Κομμουνιστικών Νεολαιών από την εκδήλωση της πανδημίας, τη συνάντηση των επισκεπτών του Φεστιβάλ με αντιπροσωπείες 25 Οργανώσεων από Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Θα λειτουργεί επίσης Στέκι Νέων Στρατευμένων, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τις θέσεις και τις δράσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα προβλήματα και τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αθήνα:

Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη
• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Πώς να σωπάσω…». Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Χρήστος Θηβαίος, Βιολέτα Ικαρη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Αφήγηση: Κώστας Καζάκος.

23.00 «Η ποίηση στα τραγούδια του Μίκη». Συναυλία – αφιέρωμα με τον Γιώργο Νταλάρα. Μαζί του η Βιολέτα Ικαρη και η Ασπασία Στρατηγού.

• ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00 Συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

22.30 Ποντιακό γλέντι με τους «Led Seftelin».

00.00 Παραδοσιακό γλέντι με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Γιάννη Λίτσιο.

• ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

20.00 Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα ΑΔΕΙΑ ΚΛΕΨΥΔΡΑ, Materialist και QBX.

21.00 Stand up comedy με τον Αλέξανδρο Μαλιάτση – Σάλα και τον Σπήλιο Φλώρο.

22.00 Hip hop live με τους Drugitiz, Raibo, Retro (Rebellion Connexion), Rhyme Riot και Φρανκ.

23.30 Συναυλία με τους Pulse R (Πάνος Βιτζηλαίος).

00.30 Συναυλία με τους Sober on Tuxedos.

• ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.30 Συναυλία με τους Vostok Train.

22.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

23.00 Συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

• ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.15 «Οι μέρες της Κομμούνας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.

• ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

20.00 Συζήτηση: «2 χρόνια πανδημίας: Χάθηκε η εμπιστοσύνη στην επιστήμη;». Θα μιλήσουν: Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ, Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ και ειδικευόμενος γιατρός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Παρέμβαση θα κάνει εκπρόσωπος της Οργάνωσης Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών (Ισπανία).

• ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

20.00 Συζήτηση: «Με την οργάνωσή μας μπλοκάρουμε τον νόμο – έκτρωμα για τα Εργασιακά μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς». Θα μιλήσουν: Γεωργία Γεωργιάδου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου Αττικής, Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ (COSCO), Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής.

• ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.30 Συζήτηση: «Αφγανιστάν 20 χρόνια μετά, μια συζήτηση που πρέπει να γίνει!». Η εισαγωγική ομιλία θα γίνει από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α., βουλευτή του ΚΚΕ, Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, και Βικτωρία Κούτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής του ΚΣ για τις Νέες Γυναίκες και τα Νέα Ζευγάρια.

• ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

19.30 Η Σεμίνα Διγενή θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Αποδελτίωση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

• ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.30 Επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων: ΓΟΥΣΟΥ (Τάο Λου, Σάντα) από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού – Κουνγκ Φου (Επίλεκτη Ομάδα εκπαιδευτών και αθλητών), ΤΑΪ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ, από την Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της Οικογένειας Γου, ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ (IKMF) από την Αvant Garde, ΑΪΚΙΝΤΟ από το Athens Bushido Center, KATORI SHINTO RYU (Ιαπωνικό Σπαθί) από το Athens Bushido Center, ΚΑΠΟΕΪΡΑ από την Abada Minotavros Team.

• ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

19.00 Φτιάχνουμε παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο.

19.00 Εργαστήρι κούκλας από κάλτσες με την Ιρίνα Μπόικο.

20.00 Μία παράσταση μαγείας για μικρούς και μεγάλους με τον μάγο Τριστάν.

20.50 Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών «Θανάσης Λιούνης».

Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη

• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό, δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα…», αφιέρωμα σε μελοποιημένα ποιήματα του Αλκη Αλκαίου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μίλτος Πασχαλίδης. Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν: Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Κανέλλος, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης.

23.00 Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου.

• ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.00 Κεντρική συζήτηση: «150 χρόνια από την πρώτη έφοδο στον ουρανό… Δυναμώνουμε τον αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας». Θα μιλήσουν: Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

21.30 «Για τον καημό, το γλέντι, το μεράκι του λαϊκού ανθρώπου…», αφιέρωμα σε τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Μητσάκη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κίρκη Καραλή. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Ελένη Καρακάση, Βαλέρια Κουρούπη Κατερίνα Παπουτσάκη, Κωστής Σαββιδάκης, Γιωργής Τσουρής.

23.00 Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

• ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

19.00 Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα ΑΣΧΕΤΕΣ και Metakai and friends.

20.00 Συζήτηση: «Με τη δύναμη της γνώσης γνωρίζουμε τον κόσμο, με τη δύναμη της οργάνωσης τον αλλάζουμε!». Θα μιλήσουν: Μυρτώ Καλτικοπούλου, επικεφαλής της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ, Ηλίας Πατίδης, εκπαιδευτικός, Στέλιος Γκιλάκης, μαθητής Λυκείου στα Βριλλήσια, Νίκη Κωτσαδάμ, μαθήτρια ΕΠΑΛ Καματερού.

21.00 Συναυλία με την μπάντα της «Στροφής» (ΚΕΘΕΑ).

22.00 Stand up comedy με τον Κώστα Μαλιάτση – Σάλα.

23.30 Συναυλία με τους Stavento και Ηβη Αδάμου.

• ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.00 Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα και τους Sonic Polaroid.

22.00 Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης παρουσιάζει τους «Τσολιάς εν δε Τσόλια μπαντ».

23.00 Συναυλία με τους «Γκιντίκι».

00.00 «15 χρόνια ρεμπέτικο με κιθάρα» – Συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη.

• ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

20.00 Εκδήλωση: «”Η τέχνη τον καιρό των κερασιών”… Η καλλιτεχνική και λογοτεχνική δημιουργία στα χρόνια της Κομμούνας», για την επίδραση της Παρισινής Κομμούνας στην Τέχνη. Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ. Θα ακουστούν ποιήματα και τραγούδια για τις «κόκκινες» μέρες της Κομμούνας.

• ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

19.30 Συζήτηση με τίτλο «Η Κούβα δεν είναι μόνη της!». Θα μιλήσουν η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, και ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

• ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

19.30 Ειδική παρουσίαση των διαδικασιών συντήρησης και διατήρησης του υλικού του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ από το εργαστήριο συντήρησής του.

• ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»

20.30 Stand up comedy.

ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.30 Επίδειξη – παρουσίαση των αθλημάτων Αεροβικής Γυμναστικής, Ακροβατικής Γυμναστικής, Γυμναστικής για όλους σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

19.00 Κατασκευάζουμε μουσικά όργανα απ’ όλο τον κόσμο.

19.00 Εργαστήρι κούκλας από κάλτσες με την Ιρίνα Μπόικο.

19.30 Δημιουργούμε τη δική μας μπάντα.

20.30 Αφήγηση παραμυθιού.

21.00 Παράσταση μαριονέτας από τον Χρήστο Τζίκα.

Σάββατο 25 Σεπτέμβρη

• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.30 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

21.30 «Είμαστε πολλοί… Είμαστε όλοι… Βήματα που βαδίζουν σίγουρα στο μέλλον…», αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου. Καλλιτεχνική επιμέλεια – ενορχήστρωση: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Μαρία Φαραντούρη.

23.00 Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

• ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Εδώ στην άκρη του καιρού…», αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Δημήτρη Χριστοδούλου με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του. Καλλιτεχνική επιμέλεια – ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Πέγκυ Ζήνα, Παντελής Θαλασσινός.

23.30 Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.

• ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

21.30 «Να γίνουν όπλα οι πένες…», hip hop live ενάντια στην καταστολή και τον τρομονόμο. Συμμετέχουν: Ζωγράφος, «Κοινοί Θνητοί», Το Σφάλμα, Brak, Dason, Dj Millman, Ghetto Rock, Kooz, Urban Pulse.

00.30 Συναυλία με τον Μιθριδάτη και τον Σέξπυρ.

• ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.30 Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».

22.30 Συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο.

23.30 Συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

• ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.00 Παράσταση χορού με την Αννα Λιανοπούλου. Τρομπέτα: Στέλιος Χατζηκακλέας.

• ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

19.00 Παρουσίαση της νέας έκδοσης «Η συνταγματική έκφραση της δικτατορίας του κεφαλαίου». Θα μιλήσουν η Μαρίνα Λαβράνου, υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Στέλλα Παπαοικονόμου, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης.

• ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»

19.00 Ιστορίες για κρουστά με τον Βασίλη Βασιλάτο – Φτιάχνουμε τον δικό μας ρυθμό.

19.30 Παιδική κατασκήνωση 2021 Μυτιλήνη – Πάρκο Τρίτση: Συναντιόμαστε ξανά.

• ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.00 Τουρνουά σκακιού.

21.30 Σεμινάριο – workshop ορειβατικής πεζοπορίας, βασικές αρχές και τεχνικές κίνησης στο βουνό.

• ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

18.30 Κατασκευάζουμε μουσικά όργανα απ’ όλο τον κόσμο.

19.00 Παιχνίδι χαμένου θησαυρού «Τριγυρίζοντας στις γωνιές του κόσμου».

19.30 Διαδραστικό παιχνίδι «Στις διαδρομές των ήχων και των παιχνιδιών του κόσμου».

21.30 «Η καλτσοτεχνούπολη» από το θέατρο κούκλας της Ιρίνας Μπόικο «White Puppet»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ