Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Νάσος Ηλιόπουλος: Απόλυτα εφικτή η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 Ευρώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 Ευρώ είναι απόλυτα εφικτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, επισημαίνοντας ότι από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει ως αντίδοτο για την ακρίβεια τα 9 Ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Στη φετινή ΔΕΘ συγκρούστηκαν δύο εντελώς αντίθετες στρατηγικές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε στη Θεσσαλονίκη ότι θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, δίνοντας μόλις 9 ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό μέχρι τα Χριστούγεννα –γιατί αυτό σημαίνει πρακτικά το πακέτο των 150 εκ. που προανήγγειλε. Τη στιγμή που οι ειδικοί στην αγορά ενέργειας εκτιμούν ότι -από τις αυξήσεις στο ρεύμα- τα νοικοκυριά θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα κόστος που ίσως ξεπεράσει το 1 δισ. συνολικά, μιλώντας για ένα φαινόμενο που θα μας απασχολήσει τουλάχιστον το επόμενο 6μηνο με 9μηνο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία –απαντώντας και στο θέμα της ακρίβειας- προτείνει εδώ και τώρα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», τόνισε, «κάτι που είναι απόλυτα εφικτό με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς που έχουμε φέτος και αν η ανάπτυξη ξεπεράσει –όπως προβλέπεται- το 5%».

Επισήμανε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε «πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης έτσι ώστε να μειωθεί στο ακρότατο όριο που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τη νεολαία, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «ο όμορφος τίτλος για 1.200 ευρώ στήριξη στους νέους εργαζόμενους κατέληξε σε κοροϊδία, όταν όλοι καταλάβαμε ότι πρόκειται για 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες». «Και αυτό τη στιγμή που επί ΣΥΡΙΖΑ, τα προγράμματα για επιδότηση της ανεργίας έδιναν 500 ευρώ το μήνα για 12 μήνες σε ένα νέο άνεργο, περιλαμβάνοντας υποχρέωση του εργοδότη να κρατήσει τον εργαζόμενο επιπλέον 6 μήνες».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ