Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Δημήτρης Βίτσας: Η χώρα χρειάζεται συγκεκριμένες λύσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στην 85η ΔΕΘ ένα ολόκληρο και συγχρόνως κοστολογημένο σχέδιο, ώστε να ξεπεραστεί για άλλη μια φορά η οικονομική κρίση. Είναι αναγκαία η αύξηση μισθών, η μείωση κερδών, η αύξηση της φορολογίας των μεγάλων εισοδημάτων, η θέσπιση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας αντί για τον ισχύοντα ΕΝΦΙΑ κλπ», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Βίτσας στο Πρώτο Πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι το πραγματικό ερώτημα είναι αν η σημερινή κατάσταση της χώρας επιβάλλει αλλαγή πολιτικής.

Ως προς το ερώτημα των πρόωρων εκλογών, ο κ. Βίτσας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα αντιγράψει όσα έκανε ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν σε ημερήσια βάση ζητούσε εκλογές. «Το μαχαίρι και το πεπόνι, όσο αφορά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το έχει η κυβέρνηση. Αν αυτή θέλει να τις προκηρύξει, εμείς είμαστε έτοιμοι.», είπε ο κ. Βίτσας, προσθέτοντας: «Ας κάνει λοιπόν ο κος Μητσοτάκης εκλογές και ας δηλώσει την αδυναμία του να κυβερνήσει αντί να βάζει εκβιαστικά διλήμματα επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.»

Για το κύμα ακρίβειας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναρωτήθηκε γιατί δεν παρεμβαίνει το κράτος για να συγκρατηθεί η ακρίβεια, γιατί δεν μπαίνουν κάποια είδη πρώτης ανάγκης σε διατίμηση, όταν μάλιστα υπάρχουν χώρες, όπως η Ισπανία, όπου έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα.

.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ