Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Όλγα Γεροβασίλη: Επιλογή της κυβέρνησης η ακρίβεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, επισημαίνοντας την δραματική εκτίναξη του δημόσιου χρέους και αύξηση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.

«Η Ελλάδα μπήκε στην περιπέτεια της πανδημίας εξοπλισμένη χάρη στην οικονομική πολιτική της δικής μας κυβέρνησης. Τα 37 δισ. που παραδώσαμε, αποτέλεσαν το “μαξιλάρι” που απορρόφησε τους κραδασμούς των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης. Αυτό, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε επί των ημερών μας, επέτρεψαν την μεγάλη ελάφρυνση του κόστους δανεισμού της χώρας.», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη. Επισήμανε όμως ότι το ύψος του δημόσιου χρέους έχει εκτιναχθεί στο 209%, γεγονός που δεν δικαιολογεί τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας. 

«Επιπροσθέτως, η τρέχουσα οικονομική συγκυρία και τα δομικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας οδηγούν στην περαιτέρω αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας. Η παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας συρρικνώνεται και η ανάγκη για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Για την ακρίβεια, η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται όπως και στο θέμα της στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων στη διάρκεια της πανδημίας, εμμένοντας στο δόγμα ότι θα δράσει αργότερα και απορρίπτοντας τα συγκεκριμένα και κοστολογημένα εμπροσθοβαρή μέτρα που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σήμερα, το κύμα της ακρίβειας πλήττει οριζόντια την κοινωνία. Όσο και να προσπαθούν στο Μαξίμου να κρύψουν τις συνέπειές των συνεχών αυξήσεων των τιμών, η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει. Η αύξηση στο κόστος της ενέργειας, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο στους πολίτες, όσο και στο σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας. Είναι γεγονός πως και η αύξηση του ενεργειακού κόστους είναι ένα υπαρκτό παγκόσμιο φαινόμενο. Ωστόσο, η χώρα μας, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της ΝΔ ήταν ήδη “πρωταθλήτρια” Ευρώπης σε αυτό την άτυπη “κούρσα” τιμών, ενώ αναμένεται να καταγράψει και την μεγαλύτερη περαιτέρω αύξηση στο κόστος της ενέργειας.», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο περιθωριοποίησης μίας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας και υπονόμευσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

«Φθάσαμε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και τα στελέχη της δηλώνουν «Ασφαλώς μας ανησυχεί το φαινόμενο (της ακρίβειας) και το παρακολουθούμε»! Η αντίδρασή της περιορίζεται στην επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας με 150 εκατ. ευρώ για το επόμενο τρίμηνο», είπε η κυρία Γεροβασίλη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ